Side 1 af 3

Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 27 sep 2016 17:41 pm
af Rune B-Nielsen
Skal brug en kabeludløser med en 100 meter ledning sådan ca.

Min tanke er bare at købe en standart (Nikon's MC-DC2), klippe ledningen og tilføje de ekstra meter med ledning fra det lokale byggemarked - går den an? og kan det gøres smartere? Nogle der har erfaringer med om forbindelsen fortsat er pålidelig?

Overvejer at lave click-samling, så hver kabeludløser nemt kan skaleres imellem fx 50m og 100m kabel.

Og ja, må hellere lige få fortalt hvorfor dælen jeg skal bruges så mange meter... ;) Er naturfotograf og skal bruge vidvinkler til næroptagelser af bl.a. hejren. Min erfaring er at fjernudløseren er for sløv og upålidelig. At gå i skjul så tæt på, har det med at påvirke dyrene unødvendigt.

D7000 og D3 bliver de arbejdende huse.

Alt det bedste
Rune

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 27 sep 2016 18:00 pm
af Ullum
Mit bedste bud er at det kan du sagtens
Vær dog sikker på at alle samlinger er pålidelige og mekanisk stærke

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 27 sep 2016 18:02 pm
af k s
Uden at være ingeniør, kunne jeg frygte at en så lang ledning vil have så stor modstand, at det kniber med funktionen. For at undgå det, skal du bruge en ledning af en vis tykkelse - og det er muligvis ikke hensigtsmæssigt.

Jeg ville prøve igen med fjernudløser med gode alkaline eller evt. lithiumbatterier. Det er min erfaring, at opladelige batterier koster en del på rækkevidden - formentlig pga. den lavere spænding.

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 27 sep 2016 18:12 pm
af Esben Sørensen
Kan du ikke bruge en radio?
Hvis det er til dyrefotografi kan du også lave en "focus trap". http://www.digital-photo-secrets.com/ti ... ife-shots/
Mvh. Esben

Edit: Jeg har en radio udløser. Jeg kan lige checke i morgen hvor langt den rækker...

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 02:12 am
af Rune B-Nielsen
Ullum: Tak

KS: Tak... Fine pointer ang. kabeltykkelse.

Esben: Tak for alternative bud. Fokus-fælde er ikke aktuelt, vil have manuel kontrol... Skal arbejde i bl.a. kolonier og det vil give en pokkers masse forstyrelse med udløser larm i utide... Vidvinklerne vil i det hele taget være så tæt på, at spejlene vil kunne høres - som altid er det med at tage den med ro når motivet er i søgeren og se an om det er tryg ved spejllyden ... foto-fælden tror jeg ikke giver andet end fugle som flakser væk igen, forskrækket over maskingeværet... Radio-udløser kunne være et bud... Du er en skat hvis du tester pålideligheden ved 25m, 50m, 75m og 100m. Hvad koster din radio løsning?

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 08:09 am
af Bo Bjerre
Med de små strømme, der går i det kredsløb er modstanden i ledningerne FULDSTÆNDIG underordnet. Jeg har selv brugt et almindeligt ethernet kabel. Det består af 4 snoede par. Det ene par til fokus og det andet til udløsning.

Til D3 bruges det 10 benede stik, men mig bekendt har D7000 IKKE det stik. Forbindelserne i D3 stikket har ud over seriel kommunikation, der kan bruges til GPS 2 tråde til udløsning: Den ene laver fukus (svarende til halvt nedtrykt knap), den anden tager billedet.
https://www.google.dk/webhp?hl=da&gws_r ... ote+pinout
Søger man på D7000 remote ser det ud til at man kan anskaffe en wifi dims og så styre det via en app på en telefon. Hvor langt det rækker, ved jeg ikke.
Bo //

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 08:48 am
af Ullum
Bo Bjerre skrev:Med de små strømme, der går i det kredsløb er modstanden i ledningerne FULDSTÆNDIG underordnet. Jeg har selv brugt et almindeligt ethernet kabel. Det består af 4 snoede par. Det ene par til fokus og det andet til udløsning.

Til D3 bruges det 10 benede stik, men mig bekendt har D7000 IKKE det stik. Forbindelserne i D3 stikket har ud over seriel kommunikation, der kan bruges til GPS 2 tråde til udløsning: Den ene laver fukus (svarende til halvt nedtrykt knap), den anden tager billedet.
https://www.google.dk/webhp?hl=da&gws_r ... ote+pinout
Søger man på D7000 remote ser det ud til at man kan anskaffe en wifi dims og så styre det via en app på en telefon. Hvor langt det rækker, ved jeg ikke.
Bo //
tror ikke du får den til at række så langt

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 09:03 am
af ChristianSH
Bo Bjerre skrev:Med de små strømme, der går i det kredsløb er modstanden i ledningerne FULDSTÆNDIG underordnet.
Lad være med at udtal dig om noget du tydeligvis ikke har forstand på.

Ved lav volt som et batteri drevet apperat går ind under, er modstanden i kablet netop FULDSTÆNDIG afgørende for om det kommer til at virke.

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 09:30 am
af Esben Sørensen
Rune B-Nielsen skrev:Du er en skat hvis du tester pålideligheden ved 25m, 50m, 75m og 100m. Hvad koster din radio løsning?
Min model er en Pixel TW-282. Hvis man vil kan senderen også kobles direkte til kameraet via. samme kabel som på billedet her sidder i modtageren. Sættet koster 60 euro på eBay. Kabler til forskellige kamera modeller kan købes seperat.

Billede
Billede

På videoen her står jeg på ca. 125m afstand og alt virker som det skal.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/272 ... 06A6C9.MOV

Mvh. Esben

Edit: Det var en større udfordring at få telefonen til at optage flash glimtet, hvorfor jeg har optaget i slow motion...

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 09:34 am
af ChristianSH
Jeg ville også gå efter en radio løsning. Uendeligt meget nemmere end at rulle sin 100m kabeltromle ud gennem skov og mark :)

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 09:34 am
af JenODem
ChristianSH skrev:
Bo Bjerre skrev:Med de små strømme, der går i det kredsløb er modstanden i ledningerne FULDSTÆNDIG underordnet.
Lad være med at udtal dig om noget du tydeligvis ikke har forstand på.

Ved lav volt som et batteri drevet apperat går ind under, er modstanden i kablet netop FULDSTÆNDIG afgørende for om det kommer til at virke.
Rolig nu rolig.

I har begge ret :-)

Hvis strømmen er tilstrækkelig lav er modstanden mindre betydende men alt har en grænse - jeg tror at 100 meter er over denne grænse.
Jeg arbejder i mit daglige virke med udvikling af trådløs kommunikation (DECT og 2G4) teknologier og vi har mange forskellige løsninger alt efter opgaven.

Jeg har et spørgsmål til trådstarter: hvordan ser du billedet på 100 meters afstand?

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 09:40 am
af ChristianSH
Ja størrelsen er måske mindre vigtig idet der næppe løber mange ampere igennem. Tilgengæld kan spændingsfaldet på 100m være så stort at der slet ikke er noget at måle i den anden ende.

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 11:38 am
af Stone G.
Rune B-Nielsen skrev:Skal brug en kabeludløser med en 100 meter ledning sådan ca.

........... Min erfaring er at fjernudløseren er for sløv og upålidelig. ......

Rune
Hvilken fjernudløser har du erfaring med?
ChristianSH skrev:Ja størrelsen er måske mindre vigtig idet der næppe løber mange ampere igennem. Tilgengæld kan spændingsfaldet på 100m være så stort at der slet ikke er noget at måle i den anden ende.
Enig. Lavspænding, jævnstrøm og 100m lange ledninger vil næppe komme til at fungere. Jeg ville mene, at en kvalitets 2.4 GHz radiostyring må være løsningen. Eksempelvis denne her:

http://vefafoto.dk/product/hhnel-giga-t ... nikon-922/

Hvis der ikke er nogen forhindringer, der dæmper radio signalet, mellem sender og modtager skulle rækkevidden være op til 100 meter - og du skal vel have frit udsyn (med kikkert over fladt vand?) til dit mål under alle omstændigheder.

Jeg har selv denne udløser, men har godt nok aldrig 'udfordret' den på max. rækkevidde. Jeg bruger den typisk på afstande mellem 10m og 30m, og der fungerer Giga T Pro II fint.

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 12:01 pm
af Bo Bjerre
[quote="Bo Bjerre"][quote="ChristianSH"][quote="Bo Bjerre"]Med de små strømme, der går i det kredsløb er modstanden i ledningerne FULDSTÆNDIG underordnet.[/quote]

Lad være med at udtal dig om noget du tydeligvis ikke har forstand på.

Ved lav volt som et batteri drevet apperat går ind under, er modstanden i kablet netop FULDSTÆNDIG afgørende for om det kommer til at virke.[/quote][/quote]

Jeg udtaler mig netop om noget jeg ved en del om. Strømmen, der skal trækkes for at aktivere fokus og udløser er ca 600uA for et Nikon D800, og det er samme spec for D3.
Med en modstand på 14.5Ohm pr 100m CAT5 ethernet kabel fås et spændingsfald på ca 17mV. (der er 200m frem og tilbage)
Jeg har testet med 100 Ohm modstand på mit kamera, og det giver også en sikker betjening. Når jeg foreslår ethernet kabel er det netop fordi det er twisted-pair, der opsamler mindst muligt støj.

Så du har med dine egne ord tydeligvis ikke forstand på hvad jeg ved noget om. Jeg har udviklet elektronik på højt plan siden starten af 1980'erne :-)

Noget andet er at en radio-løsning er langt lettere at arbejde med,

Bo //

Re: Forlæng kabeludløser til en 100 meter

: 28 sep 2016 12:49 pm
af Peter Boye Larsen
Jeg har ca 50m udendørs netværkskabel til overs, hvis det kunne være noget.