Hvorfor virker flashen ikke?

Spørgsmål/debat om blændeåbning, lukkertid, ISO, hvidbalance, kamera sensorer og andre teknisk relaterede emner.
benjamin.esbjerg

Hvorfor virker flashen ikke?

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 12:56 pm

Hej!
Jeg har en idé om at dette er et dumt spørgsmål, men jeg prøver alligevel.

Jeg har købt et EOS 350D, og det fungerer fint med den indbyggede flash.
Nu er jeg så heldigvis blevet tilbudt en anden flash, en SUNPAK Power Zoom 4000AF.

Forrige ejer har selv brugt den til analog kamera, men det skulle fungere til digitalkamera også, det står også i håndbogen.

OG nu kommer det dumme spørgsmål:

HVORFOR virker min flash IKKE:?: :?: :?:

Jeg monterer den korrekt på kameraet, og når jeg trykker på 'ready' knappen på flashen blitzer den som den skal.
Men ikke når jeg skal tage billeder, og jeg vil hellere få den her til at virke end at købe en splinterny.

Håber i kan hjælpe, ellers går jeg bare ned til fotohandleren :D
(der er et billede af flashen forfra på den her adresse: http://img.deremate.com.ar/user/images/ ... 997096.jpg men det kan nok ikke hjælpe :( )

p_nissen
Rang: BURST MODE
Rang: BURST MODE
Indlæg: 175
Tilmeldt: 16 jul 2008 23:11 pm
Kamera: Canon 60D + det løse
Geografisk sted: Aalborg

Indlæg af p_nissen » 06 aug 2008 13:07 pm

Nu tager du ikke billeder på auto...? For kan jo godt være der er nok lys der hvor du tog billeder! Sæt den eventuelt på et andet program og stil kameraet på Fill blitz!

benjamin.esbjerg

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 13:20 pm

p_nisse< jeg har prøvet både på auto og program P... men det virker ikke. Også de andre programmer er prøvet, uden held.

Svend_Erik
Challenger
Indlæg: 1247
Tilmeldt: 17 maj 2008 23:45 pm
Kamera: 1

Indlæg af Svend_Erik » 06 aug 2008 13:25 pm

Er du sikker på den er kompatibel, min Sigma der skulle være det, kan jeg ikke få til at virke :(
Da jeg satte enCanon 420ex på virkede det

benjamin.esbjerg

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 13:43 pm

Svend Erik<Det skulle den være -det står i manualen...

Brugeravatar
winck
Rang: SUPERBRUGER
Rang: SUPERBRUGER
Indlæg: 933
Tilmeldt: 26 okt 2007 10:57 am
Kamera: Diverse Canon
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlæg af winck » 06 aug 2008 13:53 pm

Lidt googling viser at du ikke er den eneste, der har det problem og det ser ud til at den ikke kan komme til at virke med automatikken.

Kan du få den til at virke på Manuelt (altså flashen)

Knud

Brugeravatar
Cyprianus
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 4805
Tilmeldt: 20 aug 2006 10:20 am
Kamera: Nikon (F, F2, F3, F4, F5, F6 m.m. fl.)
Geografisk sted: Sydfyn

Indlæg af Cyprianus » 06 aug 2008 15:04 pm

Nu kender jeg intet til blitz sammen med Canon - men på et Nikon-kamera, kan man ofte få ældre ikke-kompatible blitz til at virke ved at dække de ekstra kontakter, der er i foden med et stykke tape - sådan at det alene er midterkontakten, der er fri. Blitzen virker herefter selvfølgelig kun sammen med sit eget tyristor-styrede system og skal indstilles på manuel (hvis der er en indstillingsmulighed).

Brugeravatar
KaHopLa
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 4561
Tilmeldt: 09 nov 2006 19:45 pm
Kamera: Canon EOS 1D Mark III
Geografisk sted: Danmark ;-)
Kontakt:
Galleri: Se brugergalleri

Indlæg af KaHopLa » 06 aug 2008 15:11 pm

Jeg har haft samme blitz/kamera og havde samme problem.
Du skal blænde en eller 2 af knapperne af, under bunden, før det fungerer.

benjamin.esbjerg

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 21:16 pm

Jeg prøvede jeres forslag af, og Cyprianus's forslag virkede -til dels.
Nu blitzer cameraet når jeg tager billeder, men den automatiske zoomfunktion på flashen virker stadig ikke.
Er det for meget at forlange? Eller skal jeg nøjes med flashens manuelle zoomfunktion?

benjamin.esbjerg

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 21:17 pm

(jeg mener selvfølgelig det er blitzen der flasher og ikke kameraet)

Brugeravatar
rip59
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 11294
Tilmeldt: 20 aug 2006 11:07 am
Kamera: Nikon
Geografisk sted: Skåne, Sverige

Indlæg af rip59 » 06 aug 2008 21:18 pm

benjamin.esbjerg skrev:Jeg prøvede jeres forslag af, og Cyprianus's forslag virkede -til dels.
Nu blitzer cameraet når jeg tager billeder, men den automatiske zoomfunktion på flashen virker stadig ikke.
Er det for meget at forlange? Eller skal jeg nøjes med flashens manuelle zoomfunktion?
Ja det er det, dens TTL system passer slet ikke til de moderne kamera, den skal køres manuelt.


Rip

benjamin.esbjerg

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 22:01 pm

Ok, tak for et hurtigt og effektivt svar allesammen!

Brugeravatar
Frank_fra_hvidovre
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 2361
Tilmeldt: 24 aug 2007 21:14 pm

Re: Hvorfor virker flashen ikke?

Indlæg af Frank_fra_hvidovre » 06 aug 2008 22:18 pm

benjamin.esbjerg skrev:
Forrige ejer har selv brugt den til analog kamera, men det skulle fungere til digitalkamera også, det står også i håndbogen.
Sorry - kunne ikke lade være med at grine da jeg læste den linie. Der er jo INGEN der skriver den slags der kan have nogen ide om hvordan fremtiden bliver og derfor skal man nok ikke lægge alt for meget i den slags.

benjamin.esbjerg

Indlæg af benjamin.esbjerg » 06 aug 2008 22:26 pm

hehe... det har du ret i, det er lidt kluntet formuleret.
Men uanset hvad er der et helt afsnit i manualen der hedder 'Flash Operation with Canon EOS series Autofocus SLR cameras'

Brugeravatar
Frank_fra_hvidovre
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 2361
Tilmeldt: 24 aug 2007 21:14 pm

Indlæg af Frank_fra_hvidovre » 06 aug 2008 22:27 pm

hvor gammel er den ?

Besvar