Side 1 af 1

Hmm WB?

: 02 dec 2018 11:52 am
af MortenNikon
Ohøj
Ved ikke helt om der er alt for mange personlige holdninger til dette, eller om der kan siges noget generelt om dette spr.

Det drejer sig om hvidballance, og jeg leder lidt efter 'hvilket billede er bedst'.
A: hvor WB er sat til "AUTO1"
B: hvor WB er sat til "PRE"

Taget med Nikon D7200, og et tillægsspr kunne være: hvilken WB bør jeg have mit kamera stående på som default...alstå til hurtige skud, hvor jeg ikke indstiller, men bare er på 'P' og trykker af hvis det skal gå stærkt. (ved godt at jeg med raw kan ændre, men nogle gange har jeg kun et mindre kort i, og er derfor kun afsted med jpg).

mvh Morten (glædelig Første Advent)

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 15:06 pm
af thingvalla
Med mindre du vil skabe en speciel effekt, så vil jeg mene at du kender farven på din hund bedst, og vælger billed ud fra det. Er din radiator hvid så billed B, er den blåhvid så A.

Jeg har mit kamera stående på auto WB, og synes at kameraet rammer rimelig godt (skyder i RAW), men du kan jo prøve dig frem, hvad som passer bedst til din stil.

Mvh. Ove

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 16:09 pm
af Bo Bjerre
Køb større kort til kameraet. De koster ikke en formue. https://www.bj-trading.dk/bjshop/defaul ... are=139726 Så kan Du sætte kameraet til raw+jpg.
Er Du tilfreds med jpg, bruger Du det. Er Du ikke, kan Du bearbejde raw filerne til netop det Du gerne vil,
Bo //

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 16:44 pm
af Aspirant
Ka' i hvert fald bedst lide B - men jeg gultoner også mine raw-filer til kvalmegrænsen. Jeg er mere til det blåhvide udendørs.

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 17:00 pm
af Steenen
Jeg foretrækker også B, og tror din hund vil sige det samme. :)

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 19:40 pm
af Esben Sørensen
Hvidbalancen er en relativ størrelse. Min datter havde engang en lyserød lampe. En mørk aften, da hun havde opholdt sig i sit værelse med den lyserøde lampe tændt og efterfølgende kom ind i stuen udbrød hun "orv, hvorfor har i malet væggene grønne?!". Jeg har ikke megen forstand på øjets anatomi, men øjet tager tid om at omstille sig fra den ene situation til den anden og derfor ser vi ikke altid farverne som de viser sig for kameraet og jeg mener derfor bare man bør justere billedet til det ser ud som man vil have det.

Selv hvis farverne i virkeligheden var som billede A ville jeg til enhver tid justere imod billede B.

Mit kamera står altid i Auto WB, med mindre jeg bruger hvidbalancen til at opnå en speciel som her hvor jeg har indstillet den til glødelampe i den blå time, hvilket jo er helt "forkert". ;)

Mvh. Esben

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 21:05 pm
af MortenNikon
Tak for kommenteringer :-)

Re: Hmm WB?

: 02 dec 2018 22:13 pm
af nikon
Som udgangspunkt for snapshots bør du anvende Auto. Nikons målesystem virker faktisk rigtig godt.

Hvis du ved at du befinder dig i et bestemt lys : solskin, gråvejr, glødelamper, lysstofrør eller flash kan du benytte de indstillinger som kameraet tilbyder ( se side 111 i manual).

Du kan også vælge at sætte WB manuelt i position K. Her sætter du værdien ud fra den WB der er under de aktuelle lysforhold - lidt som de forindstillede som jeg beskriver ovenfor. ( se side 117 i manual)

PRE er lidt mere kompliceret da du selv skal stille WB manuel ud fra et gråkort i den aktuelle belysning ( se side 120 i manual ) så det vil jeg ikke anbefale med mindre du har meget styr på de ting, og da slet ikke til snapshots.
Jeg ved ikke hvad udgangspunktet er i PRE men det ( B ) ser du til at være til den varme, lidt gule side ?

Du kan selvfølgelig komme ud for blandingslys - f.eks. brug af flash i et lokale med almindelige glødepærer som belysning. Det kan være svært at justere sig ud af selv ved RAW billeder.

Men jeg vil alligevel råde dig til at købe et større kort som Bo også siger....et 32Gb SanDisk extreme pro SDHC koster f.eks. kun 175 kr hos Dustin.....køb 2 med det samme ;-).
Du har jo mulighed for at køre med to kort i dit kamera så jeg ville sætte det ene til JPG og det andet til RAW....så er du helgarderet ;-)

/preben

Re: Hmm WB?

: 03 jan 2019 21:48 pm
af ERK
Mange gange behøver "den rigtige" hvidbalance ikke at være den pæneste. Billeder taget indendørs med dæmpet lys, tager sig som regel bedst og mest naturligt ud, hvis farvetemperaturen er varmere, end det, du ville få frem ved at måle på et gråkort. RAW er vejen frem, hvis du er i tvivl. Her kan du ændre hvidbalancen efterfølgende.
Mvh Erik

Re: Hmm WB?

: 05 feb 2019 16:07 pm
af Henrik9
Jeg er absolut også tilhænger af B!! Det blåhvide skær, der tit forekommer i skygger, er, i.m.ø., aldrig ønskværdigt.