Side 1 af 1

Fra Mac til PC - men hvilken PC? (video og fotoredigering)

: 22 apr 2018 14:27 pm
af sorensm
Jeg har haft Mac i mange år. Senest en iMac, der har overlevet siden 2012 (3,1 GHz Intel Core i7, 16 GB 1600 MHz DDR3 ram, NVIDIA GeForce 650M 512MB).

Nu skal jeg købe ny, og jeg hælder til at skifte til PC.

Mit primære behov er videoredigering (Premiere Pro) og fotoredigering (Photoshop). Foto og video stammer fra DSLR. Nogen gange suppleret med mobilkamera. Det er til hobbybrug. Film oftest 5-10 minutters varighed.

Jeg vil helst have en bærbar PC, men jeg vælger en stationær, hvis det er nødvendigt for at arbejde fornuftigt med videredigering. Den bærbare vil oftest være tilsluttet strømstik.

Jeg har selvfølgeligt googlet efter løsninger, men jeg må indrømme, at jeg er faret vild i forslag og specifikationer. Jeg vil derfor være meget taknemmelig, hvis nogen kan pege på et konkret produkt. Gerne ud fra erfaring med video- og billededigering, men alle forslag modtages. Evt. også at jeg alligevel vær holde mig til en Mac. Jeg har ikke mod på at samle PC selv.

Prisen helst ca. 6-10.000 kr. Jeg kan dog leve med, at den bliver lidt dyrere, hvis det er nødvendigt. Det skal være inkl. skærm, mus osv., hvis det er en stationær.

Vh
Søren

Re: Fra Mac til PC - men hvilken PC? (video og fotoredigering)

: 22 apr 2018 14:58 pm
af Henrik9
Jeg har samme Mac og Premiere Pro virker fint på denne, hvorfor vil Du skifte?

Re: Fra Mac til PC - men hvilken PC? (video og fotoredigering)

: 22 apr 2018 19:05 pm
af xmas
Jeg skrottede min stationære computer (samt en mindre, ældre bærbar) og købte i stedet en Dell Inspiron fra deres 7000-serie:
http://www.dell.com/da-dk/shop/compare? ... 07,cn77308
Det har jeg ikke et øjeblik fortrudt 👍

Re: Fra Mac til PC - men hvilken PC? (video og fotoredigering)

: 22 apr 2018 20:33 pm
af sorensm
Henrik9: Ja, den har gjort det fint. Efter 6 års intensiv brug, er den dog ved at være slidt, og det er tid til at skifte. Optimalt set til en bærbar, hvis der findes tilfredsstillende løsning. Tænker at den teknologiske udvikling måske har gjort det muligt.

Xmas: Tak for det konkrete forslag! Det kigger jeg nærmere på. Må jeg spørge til din brug? Redigerer du video og fungerer det i godt tempo?

Jeg vil stadigvæk gerne have flere forslag, hvis der sidder andre med erfaringer derude. Der går nogle år mellem udskiftningerne, så jeg vil gerne tage et sikkert valg. Også hvis nogen har holdning til mac/pc og bærbar/stationær i forhold til video og billedredigering. Og MEGET gerne med forslag til konkrete modeller, da jeg synes, det er noget af en specifikationsjungle derude.

vh

Re: Fra Mac til PC - men hvilken PC? (video og fotoredigering)

: 22 apr 2018 20:49 pm
af xmas
Næh - ingen video af betydning. Jeg har dog Premiere Elements.
Kun fotoredigering (Photoshop, Lightroom, On1 m.fl.)