Side 1 af 1

Fremkaldelse kvalitet

: 02 maj 2019 19:24 pm
af sfrederiksen
Hej
Håber jeg har valgt det rigtige sted i forummet :-)
Jeg tager billeder med et Canon 2000D og primært 50mm f1.8 STM objektiv af vores datter på nu lidt over en måned.
Jeg synes egentlig billederne bliver meget gode, når jeg kigger på dem i Lightroom på min Mac med stort detaljeringsgrad. Hvis jeg zoomer på billeder kan man ligesom se de små hår på armene, så fokus og kvalitet synes at være i top.

Jeg får så nogen af dem fremkaldt i std. 10x15 på "guld" papir ved den lokale click. Jeg synes at når billederne bliver fremkaldt, at det ligner opløsningen er nedsat, og detalje graden er blivet mindsket. Det ligner mest noget min iphone 7 kunne have tage, i en god dagsbelysning og fået fremkaldt derfra.

Er det bare sådan det er, når man sammenligner en computer skræm, med et fremkaldt billede, eller er der noget jeg skal være opmærksom på?

Vh. Steffen

Re: Fremkaldelse kvalitet

: 02 maj 2019 19:38 pm
af phw
Nu er det jo begrændset med 10x15 cm. Du kan regne med at der er printet i 240 til 300 DPI (ikke fremkaldt men printet), Med 300 DPI så er det 1181 x 1772 pixel.

Du bør nok få prøvet i en større størrelse og så måske en udbyder med lidt bedre kvalitet.

Re: Fremkaldelse kvalitet

: 02 maj 2019 23:32 pm
af nikon
Endelig er det også et spørgsmål om hvordan Click ( og du ) har behandlet billederne. Er de blevet konverteret til JPG, er de blevet komprimeret, er der blevet ændret fra et farverum til et andet osv. …….der er mange parametre der kan have negativ indflydelse på det printede resultat.

Desuden er min erfaring at Apple's måde at vise billeder på deres PC, iPADs mm. ( Retina skærme ) er lidt glansbilledagtige, så alene det kan også have betydning når du sammenligner print med det du ser på skærmen.

/preben