FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Information fra Administratorer samt Moderatorer om drift, ændringer mv.
Besvar
Brugeravatar
jakobdam
Administrator
Administrator
Indlæg: 6998
Tilmeldt: 15 aug 2006 10:36 am
Kamera: Sony Alpha 7R/A99/A900/A57/A700/NEX6 + KM DYNAX 5D
Geografisk sted: Skive
Kontakt:
Galleri: Se brugergalleri

FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Indlæg af jakobdam » 20 sep 2017 13:59 pm

Bedre sent end aldrig; som led i de seneste opdateringer for at få bragt teknologi og sikkerhed mere up-to-date for FotoStart, har jeg nu installeret SSL-certifikat (Secure Socket Layer) og TLS (Transport Layer Security), i browser URL'en kendt som "HTTPS" (hyper-text transfer protocol secure).

I praksis betyder dette, at kommunikationen med FotoStart og jeres browsere nu er krypteret. Eks. hvis I er ramt af en adware der fungerer som man-in-the-middle kan denne ikke længere opfange data, da de nu krypteres - eks. ved udfyldning af formularfelter, herunder login.

Derudover har jeg opdateret lidt på vores tilmeldingsprocedure idet vi stadigvæk rammes spambots; jeg kan kun håbe på at det nye valideringsfelt er lidt sværere for dem at gennemskue.

Fordi vi nu kører med SSL kan der opstå fejl hvis sitet kalder destinationer som IKKE er https - så meld gerne tilbage hvis I oplever fejl.
Ejer af bl.a. PXO.dk og FotoStart.dk og tidligere Sonyambassadør
Blev du hjulpet? Husk at anbefale FotoStart.dk andre steder... :)
Portal for IT og teknologi nyheder: http://www.TechStart.dk

Brugeravatar
jakobdam
Administrator
Administrator
Indlæg: 6998
Tilmeldt: 15 aug 2006 10:36 am
Kamera: Sony Alpha 7R/A99/A900/A57/A700/NEX6 + KM DYNAX 5D
Geografisk sted: Skive
Kontakt:
Galleri: Se brugergalleri

Re: FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Indlæg af jakobdam » 21 sep 2017 10:08 am

Mindre nedetid her i dag ved formiddagstid (ca. kl 10:00) skyldtes opdatering af Apache serveren. Dette som følge af den seneste OptionsBleed-sårbarhed som er fundet i Apache:
https://www.techstart.dk/index.php?p=100&article=2345

Vi kører nu med den patchede og seneste version af Apache Web Server, hvor HTTP-sårbarheden er lappet.
Ejer af bl.a. PXO.dk og FotoStart.dk og tidligere Sonyambassadør
Blev du hjulpet? Husk at anbefale FotoStart.dk andre steder... :)
Portal for IT og teknologi nyheder: http://www.TechStart.dk

Brugeravatar
John Sahl
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 2592
Tilmeldt: 15 maj 2007 22:17 pm
Kamera: Canon EOS 5D MkIII
Geografisk sted: 4140 Borup

Re: FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Indlæg af John Sahl » 21 sep 2017 10:41 am

John Sahl

Brugeravatar
jakobdam
Administrator
Administrator
Indlæg: 6998
Tilmeldt: 15 aug 2006 10:36 am
Kamera: Sony Alpha 7R/A99/A900/A57/A700/NEX6 + KM DYNAX 5D
Geografisk sted: Skive
Kontakt:
Galleri: Se brugergalleri

Re: FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Indlæg af jakobdam » 21 sep 2017 10:49 am

John >

Hvis jeg gætter rigtigt bruger du Chrome - det gør jeg også primært (jeg tester dog også i Edge og Firefox). Men jeg kan ikke genskabe fejlen? Det ser ud til at SSL'en får overstregningen pga. en ekstern kilde der hentes, som ikke kører https, men jeg kan ikke lige se hvilken det skulle være.

Er det noget du oplever generelt eller er det en "sjælden" fejl?
Ejer af bl.a. PXO.dk og FotoStart.dk og tidligere Sonyambassadør
Blev du hjulpet? Husk at anbefale FotoStart.dk andre steder... :)
Portal for IT og teknologi nyheder: http://www.TechStart.dk

Brugeravatar
John Sahl
Rang: ELITEBRUGER
Rang: ELITEBRUGER
Indlæg: 2592
Tilmeldt: 15 maj 2007 22:17 pm
Kamera: Canon EOS 5D MkIII
Geografisk sted: 4140 Borup

Re: FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Indlæg af John Sahl » 21 sep 2017 11:20 am

Fejlen er der konstant og ja, jeg bruger Chrome.

EDIT: Åbnede i et nyt faneblad og nu virker det.
John Sahl

Brugeravatar
jakobdam
Administrator
Administrator
Indlæg: 6998
Tilmeldt: 15 aug 2006 10:36 am
Kamera: Sony Alpha 7R/A99/A900/A57/A700/NEX6 + KM DYNAX 5D
Geografisk sted: Skive
Kontakt:
Galleri: Se brugergalleri

Re: FotoStart kører nu SSL (HTTPS)

Indlæg af jakobdam » 21 sep 2017 11:27 am

Spændende! Hvis du kan lokkes til lige at prøve at logge ud, og derefter genstarte din browser helt, og åbne igen - er den så fortsat fejlfri eller hvordan? Det kan lyde som om din session har gjort knuder.
Ejer af bl.a. PXO.dk og FotoStart.dk og tidligere Sonyambassadør
Blev du hjulpet? Husk at anbefale FotoStart.dk andre steder... :)
Portal for IT og teknologi nyheder: http://www.TechStart.dk

Besvar