En dans på roser?


© calle
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
En dans på roser?

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2010-01-18 • 00:15
Stilleben
© calle
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
Vis sted på GoogleMaps (vejkort)
Nikon D300
60 mm
mm (35mm ækv.: mm)
f/
s

Danmark -
Blot lidt leg i studiet med et par balletsko og nogle rosenblade.
2 seneste fra calle:
Helikopter i Fredensborg Ned med snablen

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem

Gentry.dk

(profil slettet)

2010-01-18 • 18:02En lille beskæring i venstre hjørne, så synes jeg næsten det er helt perfekt :D

Seneste upload:


calle

2010-01-18 • 19:38Tak - jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med venstre hjørne? Jeg har prøvet at lave det centreret!

Seneste upload:


(profil slettet)

2010-01-18 • 21:22Jeg synes bare der er en smule mere luft i venstre side.

Seneste upload:


calle

2010-01-19 • 01:42Jamen det har du helt ret i.

Seneste upload:


(profil slettet)

2010-01-19 • 07:59Hej.

Dit upload er fysisk meget stort. Det har flere mindre heldige konsekvenser for den måde billedet opleves på. Når man klikker på billedet, for at få det vist i den af fotografen valgte uploadstørrelse, så vil størrelsen bevirke, at man må scrolle for at kunne se billedet. Det er temmelig vanskeligt at vurdere et billede på den måde og dermed også vanskeligt at skrive en reel billedkritik.

En anden uheldig konsekvens af for stort uploadede billedfiler er, at de skal komprimeres temmelig hårdt for at komme under 400 kb-grænsen. Denne hårde komprimering vil meget ofte påvirke billedkvaliteten i negativ retning.

Du kan med stor fordel starte med at tilpasse billedets fysiske størrelse (pixels) til 1000-1200 pixels i bredden ved bredformatbilleder, eller 800-900 pixels i højden ved højformatbilleder. Derefter komprimerer du billedfilen til en værdi under 400 kb, men gerne så tæt på 400 kb som muligt.

Gør du som foreslået, så har du gjort hvad du kunne for at vise dit billede optimalt og chancen for at få brugbar kritik på billedet forøges væsentligt når man kan vurdere billedet optimalt. Hvis der tillige er exif med, så er grundlaget for seriøs kritik endnu større.

Vh Poul

calle

2010-01-19 • 20:09Hej Poul.
Jamen det vil jeg da prøve at gøre i fremtiden, men for mit vedkommende er det ikke det store problem når billeder er for store. Jeg forminsker dem blot med Crtl og - tasten, to - tre tryk og det har den ønskede størrelse. Og man behøver således ikke at scrolle.
Jeg ved egentlig ikke hvorfor exif ikke er med, men dybest set handler det vel om billedet som billede og ikke de tekniske specifikationer, men jeg skal nok prøve at få dem med på mit næste upload.
Hvad synes du om billedet??

Med venlig hilsen
Calle

Seneste upload:


(profil slettet)

2010-01-19 • 20:47Ctrl-tasten løser desværre ikke problemet, forholdet mellem størrelse og komprimeringsgrad ændres jo ikke ved den manøvre.
Der er forskellige måder at anskue exif på. Personligt finder jeg, at de danner den ballast der er nødvendig for seriøs billedkritik. Tillige lærer jeg ofte af dem.

Vh Poul

 

    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     295 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION