Nr. 2 af 2 skæbner


© zentasfar
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
Nr. 2 af 2 skæbner

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2017-11-16 • 06:41
Bryllup
© zentasfar
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
Vis sted på GoogleMaps (vejkort)
Nikon D90
Nikon 18-105
mm (35mm ækv.: mm)
f/
s

Danmark - Østjylland

teksten fortsætter fra foregående billeder

Vi gik hundrede meter hen ad Nørreallé og gennem en port ind i en buldrende mørk baggård. Gutten første og over i et hjørne med en lillebitte smule lys, åbnede en garageport og fortalte, at der boede han. Han trykkede på en knap, som man har i trappeopgange, og en nøgen pære tændtes. Ovre i det fjerneste hjørne lå en tynd madras og en del bæreposer og gamle aviser.
Han satte sig og begyndte at blande godterne, men måtte ind i mellem hen og trykke på knappen, når lyset gik ud og det blev bælgmørkt.
Resten fremgår af billederne.
Der viste sig, at bæreposen var til at brække sig i, efter at han havde skudt.
Efter skuddet så han meget veltilpas ud og døsede hen, men ikke mere, end at han sagde pænt farvel, da Zenta og jeg fortrak, endnu en oplevelse rigere.
Har været i tvivl om, hvorvidt jeg kan tillade mig at "offentliggøre" billederne, men han pressede mig jo næsten til at tage dem. Kommentarer herom er meget velkomne.

2 seneste fra zentasfar:
Bobby Sands Traktor?

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem


hygge

2017-11-16 • 08:21Fantastisk at du fik disse billede og det er øv at der er mesker som går denne vej. 

Mvh hygge 

Seneste upload:


(profil slettet)

2017-11-16 • 08:39Anderledes humor, godt lavet.

Seneste upload:


Husmer

2017-11-16 • 11:33Samfundet bliver stadig mere og mere delt. Et samfund er grundlæggende et fællesskab af individer, men flere og flere er uden for dette fællesskab. Jeg kan derfor godt lide, når man som fotograf benytter sit kamera til skildring af f.eks. som her hverdagen for en gruppe udsatte. Udsatte du ikke bare har fotograferet på afstand eller skjult, men som du har talt med og vist interesse for! Jeg glæder mig derfor over disse billeder, som du har placeret i kategorien Bryllup (jeg ved godt hvorfor!), men som måske kunne have været placeret under Reportage. Prøv at foreslå kategorien Mennesker i Forum-delen. Tak også for din fine forklaring til disse to billeder.
mvh erik

 

Seneste upload:


Vinge

2017-11-16 • 11:41Her er socialrealisme som virkelig vil noget! Det er beundringsværdigt at du har mod til at gå så tæt på disse misbrugere i deres miljø. Som Erik er inde på, er det en trist udvikling vi ser i samfundet med disse "udstødte og hjemløse".

Mvh. Torben.

Seneste upload:


zentasfar

2017-11-16 • 23:47Mange tak for jeres kommentarer - dem er jeg virkelig glade for.

Husmer Jeg synes ikke, 'reportage' er den rigtige kategori - det kan efter min mening netop være noget, som er taget hemmeligt og på afstand. I modsætning til 'Mennesker' - som du også selv er inde på. 

heltiorden Forstår ikke din kommentar om humor?

Forstår ikke helt, hvorfor et par af jer siger, at det er modigt.

Seneste upload:


F S Møller

2017-11-18 • 10:00Handlingen er naturligvis hårdt at se på. Det vi ser, det vi hører og det vi føler sætter spor i  det menneskelige sind i den direkte og intense oplevelse, som du måske har haft. Dit foto gengiver ikke den intensitet, som jeg ser det. Jeg kan ikke i dit billede se, at du har mærket ham som menneske. Den savner jeg helt vildt. Jeg tænker, det må være det optimale, man kan opnå som fotograf. Jeg har desværre ikke opskriften, men jeg tror den kræver noget mere kontakt end jeg oplever her. Du skriver selv, at dit valg er kategorien "mennesker" modsat "reportage". Jeg oplever det som reportage.

I forhold til at offentliggøre sådan et foto af en person, finder jeg det ok, da han ikke kan genkendes. Hvis han er indforstået med at det sker, er der ikke noget at komme efter.

Det sørgelige er, at vi ikke rækker hånden ud. Måske kan ikke kan leve et konventionelt liv, men måske et mere værdigt. Og så falder tanken på, hvem skal løfte den opgave. I virkeligheden skal vi måske se på vores måde at være sammen på, så der i vores grundforståelse og handling er en reel inklusion af hinanden. Det vil give et dynamisk og innovativt samfund. vh karin

Seneste upload:


zentasfar

2017-11-19 • 03:20Karin: Min bemærkning om "mennesker" modsat "reportage" var ikke kun/specielt møntet på disse fotos.

Men din kommentar er virkelig interessant. Forskellen mellem disse fotos og dem af den anden er bl.a., at her var jeg "bestilt" af fyren, mens jeg selv havde opsøgt den anden. Og at jeg havde talt med den første mere end 1 time (interview) inden jeg tog billederne.

Tror du, det er det, der gør forskellen?

vh Niels

Seneste upload:


F S Møller

2017-11-19 • 15:57Hej Niels. Bestemt. Det er jeg 100 overbevist om. Det relationsbårne giver plads til at se hinanden, endsige spejle sig i hinanden. Har man anternnerne ude og bruger alle sanger, sidder personen fast i sindet måske endda for altid. Han er tilstede i det første foto. I det andet er der ingen relation. Du kigger ind på en handling, mens du i den første er en del af den. ;0) vh Karin 

Seneste upload:


lhylle

2017-11-20 • 17:26Hej Niels.
Jeg er helt på linie med Karin og jeg synes hun beskriver forskellen mellem de to billeder meget fint og præcist. Den personlige investering i et i fotografi synes jeg generelt altid slår igennem uanset motivet men det bliver stærkt aktualiseret, når man beskriver mennesker i meget private, sårbare eller følsomme situationer, som fx. misbrug, sorg, sygdom og lignende.
Her går der en hårfin balance mellem det indlevede og det iagttagende..
Al respekt for dit første billede, selvom jeg ikke er så vild med dit valg af det sammensatte billede.
Mvh Lars

Seneste upload:


 Gentry.dk


    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     343 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION