Falcon Eye 1


© Esben Sørensen
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
Falcon Eye 1

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2019-07-11 • 21:13
Transport
© Esben Sørensen
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
NIKON CORPORATION NIKON D800
AF-S Nikkor 300mm f/4 D
300mm (35mm ækv.: 300mm)
f/4
1/2000s
100
-

Vi er nået til Fransk Guiana og havde egentlig lagt os for anker ude ved Iles du Salut (Salvation Islands), da vi hørte der var planlagt en raketopsendelse og at vi derfor ikke kunne blive liggende pga. faren for at få dele fra reketten i hovedet. Derfor satte vi kursen imod fastlandet og ligger nu ved Kourou. I går aftes, klokken 22:53:03, blev raketten sat igang, fra rumcentret lyste himlen op i et kraftigt gult lys og kort efter kom Vega raketten op gennem skyerne. Lyden var en ubeskrivelig dyb og kraftig buldren og alt omkring os rystede.

Efter 1 minut og 54 sekunder stoppede første trin og efter planen skulle trin 2 starte 1 sekund senere, men vi undrede os dog over at der gik 10-15 sekunder før vi så ilden igen. Vi tænkte over om der mon var noget galt, men slog det hen da den jo fløg videre. Desværre hørte vi her til morgen at satelitten, Falcon Eye 1, til en værdi flere milliarder kroner, ikke kom op i sin bane og derfor nu er gået tabt, formegentlig brændt op i atmosfæren (jeg har ikke undersøgt det nærmere). Om det har noget at gøre med pausen mellem 1. og 2. trin har jeg ikke undersøgt nærmere.

Raketopsendelse er en stor oplevelse. Rumcentret har tilskuerpladser og der ligger offentlige udsigtspunkter hvor man skulle have et godt udsyn til startbanen, men pga. den ringe tidsfrist var alle rumcentrets pladser optaget og jeg fik ikke tid til at arrangere en tur ind til land, hvorfor vi opserverede raketten fra båden, hvilket også var fint!

Jeg var lidt i tvivl mht. eksponering, så det blev et gæt mht. blænde og lukkertid. Dette er det første billede jeg tog, lige da raketten kom ud af skyerne.

Mvh. Esben

2 seneste fra Esben Sørensen:
Uvejr over Saint Vincent Pulsen stiger

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem


glejbjerg

2019-07-11 • 22:51Hej Esben.

Billedet er egentlig ingenting, men historien!! Waaw det må have været en stor oplevelse, som du jo også beskriver.

glejbjerg

Seneste upload:


Esben Sørensen

2019-07-12 • 00:50Glejbjerg, tak for det. Ja, jeg så jo gerne de havde sendt dem op i dagslys og når den nu alligevel ikke kom helt op, mener jeg godt, de kunne have sprængt den i luften imens vi alle have havde mulighed for at se det. Det havde også givet et mere interessant billede... ;)

mvh. Esben

Seneste upload:


Bo Bjerre

2019-07-12 • 08:19Det var åbenbart en Arabisk satellut, der var med. https://www.khaleejtimes.com/news/general/uaes-falcon-eye-1-lost-in-space-after-rocket-failure

Ja teknik svigter af og til. Der er nok det dyreste fyrværkeri, Du kommer til at opleve på turen ;-)

Fortsat god tur fremad !

Bo //

Seneste upload:


Jørgen_BF

2019-07-12 • 08:21Tak for den gode og spændende historie. Ja, sådan noget raketter og rumfart er en temmelig dyr spøg.fortsat god tur.

Jørgen

 

Seneste upload:


svend51

2019-07-12 • 19:25Noget af en oplevelse - fin historie!

Seneste upload:


ERK

2019-07-12 • 21:18Spændende oplevelse - og tak for historien.

Ja, budgettet er nok ikke for tøsedrenge !

Mvh Erik

Seneste upload:


 Gentry.dk


    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2019 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     130 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION