Frederiksberg have II


© Jesper A. H.
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
Frederiksberg have II

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2019-10-11 • 20:21
Landskab
© Jesper A. H.
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
Vis sted på GoogleMaps (vejkort)
SONY ILCE-7
Sony 28-70
50mm (35mm ækv.: 50mm)
f/9
1/400s
200
DK - Frederiksberg

Taget på en fototur gennem Frederiksnerg have.

Egne forbedringsforslag: 2
   

2 seneste fra Jesper A. H.:
Hejre i Frederiksberg have Hejre i Frederiksberg have

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem


knud_foto

2019-10-11 • 20:56Fint og godt billede.

Vh. Knud.

Seneste upload:


thingvalla

2019-10-13 • 12:29Hej Jesper,

flotte billeder fra Frederiksberg Have. Har aldrig været der, men dine billeder kan få mig til at overveje et besøg næste gang jeg kommer på de kanter, og det vidner jo om at dine fotos fanger. Jeg har dog nogle forslag til hvordan jeg ville redigere billedet. Først vil jeg kigge lidt på himlen, på min skærm er der noget "banding", bånd med farve nyancer. Dernæst ville jeg fjerne personen forest i højre side, det kunne også være gjort ved at vente med at tage billedet indtil han var ude af billedet. Jeg mangler også noget forgrund, det kunne være springvandet. Græsset i bunden af billedet fylder for meget, selv om det giver nogen dybde i billedet, så jeg vill beskære billedet. Jeg vakler mellem to beskæringer. En mindre beskæring hvor jeg skærer lidt af træet til højre, ca. ind til personen under træet, for at begge sider får samme vægt, og så ville jeg skære noget af bunden. En større beskæring, der vil jeg skære i siderne så jeg kun har den ene (inderste) række af allé træer i begge sider, og så skære i bunden så der kun er (meget) lidt græs foran springvandet. Når alt dette er sagt, så har jeg jo allerede nævnt at dit (oprindelige) billed fangede min interesse og er et rigtig godt billed.

 

Mvh. Ove

 

Seneste upload:


Husmer

2019-10-13 • 15:10Frederiksberg Slot er absolut fotogent og jeg kan godt forstå, at du gerne vil vise, hvor storslået det hele er - og at du dermed har taget hele græsplænen med. Går man tættere på, vil springvandet taget noget af udsigten til slottet ... men der er meget græs! Pest eller kolera, men en beskæring kunne sikkert have gjort det. Lyset er svært, lyset er meget hårdt .... og apropos lys, så synes jeg ikke, at skyggerne passer med tidspunktet i dit kamera - men det må jeg selv ind og kigge på, på et tidspunkt  :-)
Sluttelig vil jeg lige anbefale, at du resizer billedet inden upload ... 5865x3299 pixels, der bliver voldsomt nedskaleret. Om det er årsagen til himlen, har jeg ikke forstand på  :-)
mvh erik

 

Seneste upload:


Jesper A. H.

2019-10-14 • 08:34Mange tak for kigget og de konstruktive kommentarer - der er stof til eftertanke og det er brugbart :-)

Jeg skal prøve at adressere de nævnte emner :

- Beskæringen er bevidst fra min side. Jeg ville umiddelbart selv ønske at den gående mand var mere centreret og gerne tættere på kameraet - det var faktisk ham der fik mig til at tage billedet i første omgang. Uden ham var det bare blevet endnu et billede af Frederiksberg slot. Den store mængde græs i forgrunden er (delvist) et resultat af ståsted og brændvidde - vi var på en ret minutiøst tilrettelagt fotowalk og tiden var ikke til alternativer optagesteder lige her. Når det så er sagt, så har jeg valgt at beholde den store forgrund for at skabe fornemmelsen af at man står i udkanten af et kæmpe tæppe der leder op til/forsvinder ved slottet (jeg har lidt OCD mht forsvindingspunkter og linier der fører ind i billedet). Jeg vil dog gerne forsøge med en alternativ beskæring - en kommer som forbedringsforslag/kommentar på et senere tidspunkt. Så kan jeg måske osse lige få fikset farverne i himmelen...

- Mht lyset, ja så var der tale om et forholdsvist skarpt/hårdt lys fra en lavtstående efterårssol. Tidspunktet er iøvrigt upload og ikke optagelse - billedet er taget omkring klokken 16... Og ja det giver nogen udfordringer med lys, skygge og kontrast, men personligt kan jeg faktisk godt lide det lidt disede udtryk farverne har fået - især i kontrast til det næsten vibrerende grønne græs.

- Banding sucks ! Og det skyldes mine export settings for at få størrelsen under de 1500 kb der er grænsen her på FS. Link til udgave uden banding på Flickr : https://flic.kr/p/2hsBtqw

 

Seneste upload:


Husmer

2019-10-14 • 15:51Tak for din udførlige tilbagemelding. Hvis du resizer billedet inden du gemmer det som en jpg-fil, får du ikke problemer med at holde det indenfor de 1500 kb. Jeg følger normalt følgende procedure ... resize (f.eks. til 1600 pixels i bredden), tilføre lidt usm, gemme som jpg.
Tidspunktet er naturligvis fuldstændig ligegyldigt, jeg kunne bare se af exif-data, at billedet blev taget den 5. oktober 2019 kl. 13.57.11 .... og det passede ikke rigtig med skyggerne ... kl. ca. 16, det giver meget mere mening  :-)
mvh erik

Seneste upload:


Jesper A. H.

2019-10-14 • 18:141600 på den lange led - lad os så se om ikke himlen ser bedre ud...Jesper A. H. har uploadet et forbedringsforslag.
Klik for at se forslaget i fuld størrelse.

Seneste upload:


Jesper A. H.

2019-10-14 • 18:20Og så lige en alternativ beskæring med mindre græs i forgrunden - kan godt se hvor du vil hen Ove, men personligt foretrækker jeg nu stadig mit oprindelige "snit" :-)Jesper A. H. har uploadet et forbedringsforslag.
Klik for at se forslaget i fuld størrelse.

Seneste upload:


Husmer

2019-10-15 • 07:46Synes ikke rigtig, at der er den store forskel på himlen på 1600-udgaven .... øv :-)
mvh erik

Seneste upload:


Jesper A. H.

2019-10-15 • 08:36Det er så lidt underligt, for jeg kan tydeligt se forskel på samtlige de skærme jeg normalt kigger billeder på (2 stk derhjemme og 2 på job)...

Seneste upload:


thingvalla

2019-10-15 • 11:01Jeg ser også en tydelig forbedring af himlen på min skærm.

Seneste upload:


Husmer

2019-10-16 • 20:41Super - så var det altså et godt råd! Glæder mig, og jeg beklager at både min skærm og øjne kan trænge til lidt hjælp .... ;-)

Mvh Erik 

 

Seneste upload:


 Gentry.dk


    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     190 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION