Glenfinnan viadukten


© Ponyo
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
Glenfinnan viadukten

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2020-02-23 • 16:21
Landskab
© Ponyo
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
Vis sted på GoogleMaps (vejkort)
Canon Canon EOS 6D

39mm (35mm ækv.: mm)
f/9
1/60s
100
Skotland - Glenfinnan viadukten

Endnu et billede fra Skotland. Nu fra Glenfinnan viadukten, hvor jeg på trods af tåge og masser af mitter, fik fanget "Harry Potter" toget. Det var egentlig dette tog, der var årsagen til at jeg tog til dette sted.

Hvis jeg nu var gået højere op på bjerget - og hvis det ikke havde været så tåget, så ville man kunne se fjorden, bjergene og Glenfinnan monumentet bag viadukten. Men det fandt jeg først ud af senere. Viadukten er dog også ret imponerende.

2 seneste fra Ponyo:
Inverness by night Inverness

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem

Gentry.dk

Husmer

2020-02-23 • 16:41En fornøjelse at se dette billede - dels fordi det er godt, dels fordi jeg selv kørte frem og tilbage med toget i juni måned 2019. Tak for synet!  :-)
mvh erik

Seneste upload:


youngman

2020-02-23 • 17:11Fin komposition hvor viadukten ses både lige for  og på langs og så med tog på de gamle cement søjler. Farverne passer fint til det fugtige skotske klima.

Seneste upload:


thingvalla

2020-02-23 • 17:46Spændende sted og selvfølgelig skal det fotograferes når "The Jacobite train" passerer. Men undrer mig lidt over lukkertiden, er den ikke lidt lang for et tog i bevægelse, selv om det sænker farten når det passerer viadukten, eller hvis du følger toget, så risikerer du at søjlerne og landskabet bliver lidt sløret.

Mvh. Ove

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-23 • 19:33Thingvalla: Jeg er ikke den helt store fotoekspert, så jeg bruger som regel "bare" AV, vælger blænde og så kommer lukketiden jo automatisk. Jeg ville gerne have haft højere blænde, men måtte gå ned til 9, så lukketiden ikke blev alt for lang. Jeg prøvede lidt forskelligt, og kan se, at på de billeder hvor lukketiden er kortere, er billedet blevet for mørkt. Så i og med at jeg ikke lige har tænkt over om lukketiden har været for lang, kunne det lyde til at jeg har været lidt heldig at billedet ikke er blevet mere uskarpt. Men jeg vil også sige, at da toget kom, var det både tåge og regnvejr...... så billedet har fået en del kontrast og lys i efterbehandlingen (og lidt farve) - og der er ret meget støj i billedet, hvis man zommer ind. 

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-23 • 19:34Husmer. Jeg er misundelig over, at du fik prøvet toget - det nåede jeg ikke. Det må have været en fantastisk tur.

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-23 • 19:35Youngman: Tak :-)

Seneste upload:


John Sahl

2020-02-23 • 21:47Alt er bare lækkert med det her billede!

Seneste upload:


thingvalla

2020-02-23 • 22:25Hej "Pony"

Når vi snakker landskab, så prøv at køre manuel, det vil ikke låse dig til noget bestemt, men gøre alt flydende, derefter kan du jo starte ud med dine foretrukne indstillinger. Jeg stod samme sted sidste år i september, og godt nok skal det siges at jeg havde næsten for godt vejr, men det er sagen uvedkommende. Min udgangs indstilling var sikkert noget i retning af blænde 8-11, ISO100 og lukkertid på 1/200 eller kortere. For at få den rette eksponering måtte jeg sa vælge hvad jeg ville ændre/tilpasse. Blænden ændrede jeg til 6.3 da der jo var mange meter til mit motiv, viadukten/nærmeste forgrund, så var sikker på at alt nok skulle være skarpt med objektivet på 50mm og fokus på toget. Da det ikke var helt nok for at få den rette eksponering valgte jeg at øge ISO en anelse til 200, så mine indstillinger blev 1/200, f/6.3, ISO200, og sådan er min arbejdsgang ved alle mine billeder, er der en indstilling som ligger fast så må jeg jo arbejde med de andre, men det kræver at man kender lidt til hvad de 3 parameter gør ved ens billed, så derfor ud og leg med manuel indstilling.  Jeg har taget et billed af viadukten med disse indstillinger som jeg lægger op.

 Mvh Ove 

 

Seneste upload:


thingvalla

2020-02-24 • 00:13Hej Annette!

Der skulle have stået "Hej Ponyo" og ikke noget andet i mit svar, beklager, sidder ved et engelsk/russisk tastatur så der sker sommetider sjove fejl ;)

Ove

Seneste upload:


hygge

2020-02-24 • 00:17Hej © Ponyo

Er vild med dette foto. Det er super smuk.

Mvh Hygge 

Seneste upload:


mb-foto

2020-02-24 • 07:54Hej Ponyo

Et flot foto med flote farver af landskabet. Ja det er svært at vælge hvilketaf de to fotos der er flottets. 

Mvh Mogens

Seneste upload:


knud_foto

2020-02-24 • 13:03Helt sikkert et meget flot billede. Smukt skud. Sådan.

Vh. Knud.

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-24 • 20:16Hej Ove

Tak fordi du fortæller om din fremgangsmåde. Det lyder som en god idé, at jeg begynder at kaste mig mere ud i at bruge manuel. Jeg har brugt det lidt, men har det med at falde tilbage i AV, når det skal gå stærkt... (og det skal det jo, når toget kun kommer forbi en gang i døgnet i den rigtige retning ). Men så må jeg jo øve mig, når der er bedre tid :-)

No problem du skrev Pony 

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-24 • 20:18Hej John, Hygge, Mogens og Knud.

Dejligt I kan lide billedet :-)

Mvh. Annette

Seneste upload:


thingvalla

2020-02-24 • 21:12Hej Annette,

Du skriver "når det skal gå stærkt... (og det skal det jo, når toget kun kommer forbi en gang i døgnet i den rigtige retning )", her er jeg fuldstændig uenig  Du vidste hvilken vej toget skulle køre, og det ser jo bedst ud at toget kører imod en, men samtidig så kører toget baglæns og trækker vognene når det kører den anden vej og det ser jo ikke så smart ud. Du vidste også at det kun kom en gang i døgnet, så du kender jo køreplanen og vidste sikkert også hvor lang tid det ca. ville tage fra toget forlod Glenfinnan. Så du kom sikkert i god tid, så du havde jo masser af tid, der er jo ingen grund til at stå og famle med indstillingerne når toget kommer. Du laver selvfølgelig dine indstillinger før toget kommer og tager et par prøvebilleder så du er sikker på at du har ramt rigtigt og så kan du sætte dig og nyde en kanelgiffel, ingen panik. Når toget kommer er det bare at trykke på udløserknappen. Husk når du arbejder manuelt ændrer kameraet ingen ting, det er dig som bestemmer. Må selvfølge lige tilføje at sker der dramatiske ændringer i lyset, feks. solen bryder frem så må du jo lige justere og evt. tage et nyt prøve billed.

Mvh. Ove

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-24 • 21:28Hej Ove

Alt du skriver er helt rigtigt....... bortset fra at der ikke var ledige parkeringspladser, vi skulle derfor gå (løbe) meget længere end jeg havde regnet med, så vi var der lige først lige før toget kom ;-)

Men enig - der skal skydes prøveskud inden..... og det nåede jeg også.... for at konstatere at memory kortet blev fuldt (så dum en fejl fra min side, at jeg ikke havde tjekket det -  men godt det skete INDEN toget kom). Så jeg nåede lige at skifte det, inden toget kom.... og så havde jeg så også oplevet nok stress den dag 

Seneste upload:


finnmad

2020-02-25 • 09:12godt motiv - god vinkel.

mvh finn

Seneste upload:


aakaerbo

2020-02-25 • 18:31Hejsa

Fornemt billede med masser af stemning og storslåethed ..

Mvh

Seneste upload:


Ponyo

2020-02-27 • 21:38Hej Finn og aakaerbo

Tak for Jeres kommentarer og dejligt at I kan lide billedet :-)

Seneste upload:


 

    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     199 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION