LYS er det som skaber et foto


© thingvalla
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
LYS er det som skaber et foto

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2020-05-28 • 21:09
Landskab
© thingvalla
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
Canon Canon EOS 5D Mark IV

19mm (35mm ækv.: mm)
f/11
1/1s
100
-

LYS, LYS, LYS det er alfa og omega når jeg fotograferer. Se dette billed af Bulbjerg, det er taget 15 minutter før mit forrige billed af Bulbjerg og kun 10 meter fra mit forrige billed, som jeg tog fra stenene du ser under klinten. Godt nok fotograferer jeg i forskellig retning, men her er solen bag skyerne, og mit foto her mangler liv og sjæl i forhold til det andet foto.

Den skarpe beskuer spørger nok sig selv "hvor er alle fuglene i luften", ja de mangler, dem har jeg fjernet! Da jeg altid fotograferer med stativ, starter jeg gerne med ISO100 og det resulterede i en forholdsvis lang lukkertid, så fuglene blev temmelig uskarpe. Da solen var på vej under skyerne og der samtidig kun var få minutter til solnedgang, valgte jeg ikke at bruge mere tid på dette foto, da det jo var det andet billed fra Bulbjerg jeg brændte for, og havde kørt til Bulbjerg for at få i "kassen". Jeg synes heller ikke at, om der er fugle på billedet eller ikke har, den store betydning for dette foto, det er noget helt andet med mit forrige foto, hvor jeg tillgger fuglene stor betydning for oplevelsen. Jeg lægger et uredigeret udsnit op som forbedringsforslag hvor fuglene "tydelig" ses. Har brugt 3 billeder med forskellig fokus og lagt sammen.

Egne forbedringsforslag: 1
 

2 seneste fra thingvalla:
Comet Neowise Lysende natskyer over Løgstør(s) tage

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem

Gentry.dk

thingvalla

2020-05-28 • 21:12Her et udsnit af et af mine 3 fotos inden redigering, kun foretaget et par enkelte justeringer. Fokus her er ikke helt på klippen, men viser hvad jeg mener. Fuglene, tror der er 6, ses som svage striber i luften mellem et par sensor pletter.thingvalla har uploadet et forbedringsforslag.
Klik for at se forslaget i fuld størrelse.

Seneste upload:


telum

2020-05-28 • 21:58Det andet er bedre, men jeg ville være pavestolt over dette foto også! Derudover er dette med til at dokumentere det andet, hvilket giver det en ekstra dimension :-)

Seneste upload:


SørenM

2020-05-29 • 15:49Jeg forstår godt hvad du mener. Men jeg er ikke enig :) - det andet er nok mere malerisk, men det her er klart mere naturligt (hvilket jeg foretrækker). I begge tilfælde er der ikke noget at udsætte på din teknik.

Seneste upload:


thingvalla

2020-05-30 • 20:23Hej Telum,

Mange tak for din kommentar, den glæder mig. Det er rigtigt at dette foto meget mere dokumenterer, "her er Bulbjerg" eller "sådan ser Bulbjerg ud", og supplerer det andet, også at de er taget med kort mellemrum i tid og afstand.

Mvh. Ove

Seneste upload:


thingvalla

2020-05-30 • 20:39Hej Søren,

Mange tak for kommentar, og vi skal da heller ikke altid være enig  det er da rigtigt at dette foto "virker" mere naturlig, men naturen kan være meget malerisk, der er ikke den store forskel på min redigering af de to billeder, bortset fra at på det andet var jeg nødt til at skyde himmel og klippe hver for sig. Se også på mine 5 billeder af fyrtårnet ved Filtvet, og se hvordan naturen kan male et motiv alt efter lyset.

Jeg lægger et nyt billed op fra Bulbjerg, ikke fra samme tur, det er "lidt" malerisk, men også mere naturlig, tror og håber at du vil synes om det 

Mvh. Ove

Seneste upload:


Pernille O.

2020-06-01 • 20:40Jeg synes også dette foto er super godt, jeg kan særligt godt lide alle fuglene :) 

Men jeg forstår godt hvad du mener mht. lys. Jeg synes også det virker som to forskellige "typer"/genre fotos.

Seneste upload:


thingvalla

2020-06-02 • 21:53Hej Pernille,

Mange tak for din kommentar. Ja du har ret det er to helt forskellige fotos og alligevel er tidsforskellen mellem dem kun 15 minutter. Mit foto er taget med en brændvidde på 19 mm, tænk hvis du brugte din 150-600 på 600mm, så ville et øje på en af fuglene jo næsten fylde hele dit billed, og du kan gå hen under fuglene uden at de letter, lige noget for en dyre/fugle fotograf! Eller måske, ved nærmere eftertanke, vil en dyre/fugle fotograf måske synes det var for let!

Mvh. Ove

Seneste upload:


 

    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     92 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION