Luna


© SørenM
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
Luna

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2020-06-03 • 00:45
Nat
© SørenM
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:


mm (35mm ækv.: mm)
f/
s

-

2. forsøg med stacking af La Luna.

2 seneste fra SørenM:
Lysende natskyer Lille Blåkilde i Gravlev ådal

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem


telum

2020-06-03 • 09:51Det ser meget bedre ud! Hvordan tager du de mange billeder og hvordan udvælger du?

 

Jeg forsøgte på stativ og så bare interval skydning uden det gav så meget - der var dog også let skyet så det havde nok ikke ligefrem gavnlig effekt. Jeg gik efter denne guide: https://northrup.photo/photographing-the-moon/

Seneste upload:


SørenM

2020-06-04 • 00:05Billeder taget med 100-400mm + 2xTC med A7RIV vha den indbyggede interval timer - 1 sek imellem hvert skud. Desuden er kameraet sat til APS-C format for at minimere størrelsen af raw filerne! ISO er sat til 800 og så har jeg blændet 2 trin ned fra max F stop (ca f/13) og sat lukkertiden efter dette - ca 1/320 sek såvidt jeg husker. Burde nok have valgt ISO 200-400 i stedet for, men det blev nu rimeligt alligevel.

Der er taget lidt over 300 fotos som jeg først har behandlet lidt i DxO Photolabs (primært multi-selected og croppet Månen så billederne blev lidt mindre inden viderebehandling). PIPP blev sat til at gemme de 20% bedste skud (hvad den mener er "bedst") ved jeg ikke rigtigt, men jeg tror det har noget at gøre med kontrastnivauerne :)

Dernæst er de kørt igennem PIPP for at får alle billederne centreret. Det gør den rimeligt, men jeg har efterfølgende i Windows billede app zappet igennem alle fotos og fandt der nogle hvor PIPP ikke havde får Måne-skiven centeret ordentligt ift de andre skud (der var 8-10 af disse).

Efter PIPP er de nu ca 25-30 skud kørt igennem Astrostakkert som danner en TIFF fil med resultatet. Det er så lige igen kommet i Photolab for slutjustering.

Det kan lyde lidt besværligt, men det er faktisk meget nemt (dette er mit kun andet forsøg). Det tog ca 15 min at tage alle skuddene og derefter under 1/2 time på at få resultatet på plads.

Seneste upload:


 

    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     247 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION