ALENE HJEMME


© Thomas J. Wiltrup
 
N (Minimér)      
FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
ALENE HJEMME

(Klik eller tast m for fuldskærm)


 
Uploadet:
Kategori:
Bruger info:
2013-02-18 • 21:59
Abstrakt
© Thomas J. Wiltrup
» Galleri «   |   » Website «
 


Kamera:
Objektiv:
Brændvidde:
Blændeåbning:
Lukkertid:
ISO:
Geografisk:
Vis sted på GoogleMaps (vejkort)
Canon Eos 5D mark II
24-105 L 4,0 IS
58mm (35mm ækv.: mm)
f/14
1/13s
100
Tyskland - Fellhorst
Min baghave.
ALENE HJEMME Det vil ikke rigtigt blive lyst tågetræerne toner frem som de plejer i dag en smule mere tågede end i går for enden af baghaven, du ved ned mod søen søen, som du også forlod sammen med alt det andet Og det drypper igen fra tagrenden ligesom i sidste uge, før det igen slog over i frost og nu tilbage i tø frem og tilbage som altid helt autonomt på trods af dit fravær Brusebadet bringer blodet i luntetrav i mine arterier igen som var der præstationer, der skulle præsteres udover dagens trivielle tøjvask og tur til købmanden efter letmælk, frimærker og det enlige rundstykke i bagerposen Og jeg beslutter en verdensomsejling helt ud i baghaven efter de to tomme ølflasker fra sidste sensommer samt efter de par istappe der med et smæld styrtede ned, mens tågetræerne fra før fik mig vågen Og jeg konstaterer, at også isklodsen i regnmåleren har løst sit bundne tag og nu svømmer rundt i klarheden selv og jeg hælder den ud i en gammel lerskål og glædes over dens flygtige skønhed som jeg finder på at hente kamera og knipse, så jeg igen kan sidde og mærke melankolien over et billede af noget, der var ... noget, der var Og jeg tænker i dag som i går om netop dagen i dag skal være fremtidens dag beslutningernes dag min yndlingsdag blandt så mange andre yndlingsdage det kan de jo lige så godt uden dig og der er da også et eller andet ordsprog, der er dukket op på facebook der er præcis så rigtigt som alle de andre ordsprog, der velment dukker op fra fjerne venner, man ikke kender noget om at netop dagen i dag er en skøn dag og, tja, såmænd en skøn dag ... om man vil thomas j. wiltrup, 18. februar 2013 --------------------------- Én opfordrede mig til at komme med et andet billede end panoreringer. Gerne! Så her er et stillleben - eller abstrakt. Valgte sidste kategori, men stillleben er også korrekt, for der er tale om et arrangeret motiv. Kan du mon se, hvad det forestiller. Gæt gerne - eller se i digtet, hvor det faktisk afsløres :-) Foto optaget i sort hvid. Lav iso: 100. F 14 for at opnå stor dybdeskarphed i hele billedet. 1/13 sekund, håndholdt. Senere øget kontrast. Beskåret. Ramme i tre toner, heraf kun den inderste hentet i selve billedet, den brede en smule gullig for at opbløde det kontrastrige billede, yderst en mørk grønblå.
2 seneste fra Thomas J. Wiltrup:
THE MEETING HVIS JEG KUNNE

Kun medlemmer kan skrive kommentarer.


Det er helt gratis at blive medlem af FotoStart: Bliv medlem

Gentry.dk

(profil slettet)

2013-02-18 • 22:06Hej Thomas

Jeps, du kan jo godt holde dit kamera i ro Laughing

Fin "isklods" som du kalder den, et billede af noget flygtigt fanget af kulden, vejrets omskiftelighed og gengivet inden det løber ud igen. Flot gennemtænkt ramme as usual. Tak for synet. Må godt klikkes op for detaljens skyld.

mvh mic

 

Thomas J. Wiltrup

2013-02-18 • 22:13Hej Mic!

Ja, det var jo dig, der provokerede mig til at lave noget, der ikke er "rystet"! ;.)

Og ja: Det skal klikkes op! Tak for den kommentar (til de andre brugere!).

Og mange tak for din gode kommentar - og som sagt til sparket bagi - selvom der kommer flere panoreringer. Jeg har et par gode liggende på lager :-)

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


(profil slettet)

2013-02-18 • 22:21Hej Thomas

Jeg sparker ikke nogen bagi, men jeg er selv hunderæd for at gro fast i en bestemt genre. Jeg vil gerne udvikle mit fotografi hele tiden og søge nye veje og meget af det når ikke frem til Fotostart, men det giver en masse læring til mig selv.

Jeg glæder mig til nogen flere panoreringer :-)

mvh mic

hygge

2013-02-18 • 22:24Hej du den bliver sku da ikke hel så ment at fromem som hvis det var ler. men meget spænden at kanste dette lidt hatte fromet foto frem i lyset som fik mig til at fryse til is .HE HE HE

Fedt fedt foto dejlig koldt foto.

 

Mvh hyggeSmile

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-18 • 22:25Hej Mic igen!

Godt, du nævner det. For jeg er måske næppe fornyelsernes store mand. Jeg har det med at gro lidt "fast" i det, jeg ved (tror) fungerer. Og derfor kunne jeg nemt lave panoreringer til mine dages ende.

Igår - ude i haven - tænkte jeg: Finde på noget nyt! Og så kom du jo med din kommentar :-)

Hilsen igen

Thomas

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-18 • 22:30Hej Hygge!

Du sneg dig lige ind over, mens jeg svarede Mic!

Jeg skal lige bytte rundt på et par bogstaver i et par af dine ord for at tolke det du skriver (smiler venligt).
Forklaring: Altså, isklodsen er fundet i en kegleformet vandmåler af glas - og jeg var nogle dage nervøs for, om isen ville springe glasset, men det er tykt glas, der er beregnet til det, og jeg har haft regnmåleren en årrække, og den har holdt til adskillige isklumper....

Tak for dine gode ord og din søde hilsen!

Hilsen

Thomas 

Seneste upload:


Hother

2013-02-18 • 22:37 Hej Thomas 

Baghaven, fyldt med tomme løfter om fjerne resterne fra efterårets tørst, regnmåler som svømmede over gang på gang, nu tør det, alene vandre tåget rundt, tømmer ud i ringe det frossent sommervand.

Jeg læser gerne din historie, afsavnet efterladt alene sider du tilbage i disset februar dage.

Den baghave er skyld i meget, godt billede.

Hilsen Hother

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-18 • 22:52Hej Hother!

Jeg elsker den måde, du interpreterer mine digte på - og "træder ind i" dem - og digter lidt videre! Det er jeg glad for!

Tak for din skønne kommentar!

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


bhvvs

2013-02-18 • 23:47Det er jo fantastisk, det ligner noget der er på vej op af vandet og på vej til at eksploderer, men er frosset fast i sidste sekund, Billedet fortjener absolut at blive klikket op, det blver enormt flot når det kommer op i størrelse, så man rigtig kan se ringene i vandet der er frosset til i rette tid.

Mvh.Bent.

Seneste upload:


Weinkouff

2013-02-19 • 00:01Hej Thomas

Kommentar direkte fra leveren ......

Billede og titel gav et øjeblik associationer til et af det mandlige væsens gøremål - lyrikken fik hurtigt vendt tankerne - og dog dukkede de op igen da jeg nåede til "Brusebadet bringer blodet i luntetrav i mine arterier igen,
som var der præstationer, der skulle præsteres" - og her med din dejlige skriveevne vendte du igen tankerne til den til tider ensomme, melankolske men tilfredse aldrende mand i baghaven, der i nuet lever i tiden der gik og er forsvunden. Billede og tekst står i skøn harmoni når man lige får rettet ind til højre. Et koldt og dejligt billede med åreringe som træ, der i sin "beskidte" enkelthed kan fornøje øjet længe. Super at rammen bliver en del af motivet - det kan jeg li'.

Hilsen Per

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-19 • 11:14Hej Bent!

Det er fantastisk at se, at andre kan få noget ud af dette billede! Jeg tænkte, da jeg tog det: Meget sjov leg, dette her - men kan det blive til noget??
"Ringene i vandet" - tak for den! Det er jo blot en lerskål - men illusionen er da så fuldkommen, og det er jeg lykkelig over!

Tak for din dejlige kommentar!

Hilsen

Thomas

... svar til Per kommer lidt senere :-)

 

Seneste upload:


Leif Verner

2013-02-19 • 11:42Hej Thomas

Stilleben eller abstrakt - uanset hvad er det et fint og skarpt billede med masser af fine detaljer når det klikkes op. Dejlig tekst hvor det er rart at motivets tilblivelse er indeholdt.

Venlig hilsen

Leif

Seneste upload:


hypersputnik

2013-02-19 • 13:16Hej Thomas,

Den er svær den her.... Digtet taler rent til mit sind og sætter noget i bevægelse, men har svært ved at binde det med billedet. (håber ikke at det bliver taget ilde op). Jeg bliver nok fanget lidt i samme tankespind som Per så fint beskriver, uden forhåbentlig at fremstå for banal. Rammen virker lige så "mandig" som motiv og jeg mangler den blide (muligvis sårbare) undertone jeg finder i så mange af dine billeder...

Bare et par velmende ord herfra.

De bedste hilsner

Michelle

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-19 • 16:04Hej Per!

Dejlig kommentar fra dig! Det glæder mig - og morer mig - at læse om din oplevelse af det "maskuline" i billedet - og som du så ser, dukker op (eller KAN dukke op, hvis man VIL) i digtet der til.

Det glæder mig navnlig, at du synes, rammen er vellavet og er en del af billedet. I det virkelige liv skal dette billede i en tilsvarende passe-partout.

Hilsen

Thomas

 

PS: Flere kommentarer om lidt :-) Skal lige ud og lave kaffe...

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-19 • 18:14Kære Leif!

Det glæder mig, at også du opfordrer til at klikke op :-) Og det glæder mig, du synes, tekst og foto går så godt i spænd - og at du ser, at foto her direkte inspirerede mig til digtet.
Tak for kommentaren!

 

Kære Michelle!

Jeg tager bestemt ikke din (eller nogen) kritik ilde op. Det er et vigtigt led i processen at kunne udvikle sig endnu videre.
Derfor tak for dine ord!
At du mangler noget feminint i dette billede... hm.... tja....måske. Med lidt fantasi kan jeg da godt se noget feminint, men lad det ikke skille os ad :-)
Tak for din gode kommentar!

 

Hilsen til jer begge

Thomas 

Seneste upload:


Weinkouff

2013-02-19 • 19:17Hej igen Thomas

Glemte lige i den sene aftentime at kommentere din toning i billedet og valg af de tre farver i rammen, som jeg synes er fryd for øjet - iøvrigt tak for dit skønne svar.

Hilsen Per

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-19 • 19:53Kære Per!

Dejligt, du kiggede en gang til. 

Jeg glemte at skrive, at billedet er tonet lidt (MEGET lidt) blåt. Men det er jo så det, du kan lide i dette tilfælde :-)

Store ord til rammen. Tak!

Hilsen igen

Thomas

Seneste upload:


(profil slettet)

2013-02-19 • 20:07Sjovt som man på nogle billeder kan spotte hvem der står bag bare man ser den lille thumb.. Godt skud som altid.

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-19 • 21:03HEJ!

Mange tak for dine gode ord, der glæder mig!

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


Falkebengtsson

2013-02-19 • 21:03Hej Thomas,

Lækkert billede og super stemning sammen med digtet, som du lige har "rystet" ud af ærmet imponerende:-) Jeg kan som altid og med ingen negativ kritik godt lide billede/tekst som et hele. Dine rammer misunder mig lidt, men på en positiv måde, har ikke fundet ud af at lave dem selv, men det kommer når tiden er moden. De hæver dine billeder til et højere kunstnerigt niveau, meget inspirerende:-)

God aften til dig

Hilsen Falke

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-20 • 09:10Kære Falke!

Det med at digte er netop sådan: De digte, der kommer af sig selv, bliver mine bedste. Nemlig når jeg har en STEMNING. Stemningen skal jo så bare beskrives, og det klarer jeg på et øjeblik.

Rammerne laver jeg i Photoshop. Jeg markerer hele billedet, taster så kontrol+c (kopier), kontrol+n (nyt lag), bestemmer størrelsen lidt større end før, kontrol+v (indsæt billedet), find noget farve, læg det i rammen - og sådan igen 1-2 gange.

Tak for din ros.

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


MetteM

2013-02-20 • 09:42Hej Thomas - med så mange roser, tror jeg godt du kan klare noget knapt så pænt. Jeg må indrømme, at jeg synes billedet er en kende kedeligt, og at det kun giver mening, hvis man læser dit digt også. 

Lige et tip til bl.a. Falke: Rammer er superenkle at lave i Picasa. Der er forskellige typer, men vælg fx den der bare hedder ramme. Træk i skyderne for at ændre størrelsen, og vælg farver enten fra paletten eller ved at hente farven i billedet med pipetten.

Mette

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-20 • 10:55Hej Mette!

Det er jo nok øjnene, der ser. Du finder det kedeligt, og den info er også vigtig for mig at få. Derfor trods alt en stor tak for din kommentar :-)

Selv har jeg ikke Picasa - det har jeg til gode.

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


MetteM

2013-02-20 • 11:24Kedeligt... siger hende der lægger billeder af knækkede fortovsfliser op.

Det kræver måske en uddybning: Jeg kan godt lide "kedelige" motiver, men de skal bæres af en god beskæring, noget godt lys, linier, komposition, kontraster, farver, indbygget historie eller noget andet. Og det er det lidt ubestemmelige jeg synes dit billede mangler, hvis det skal klare sig uden teksten. Jeg kan godt lide cirklerne i fadet (som jeg også troede var vand), men synes så centrum skulle være et andet sted.

Mette

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-20 • 14:37Kære Mette!

Mange tak for din gode uddybning. Der er stof til eftertanke, og det er derfor dejligt, du uddyber!
Måske dette billede ikke balancerer så godt for dig mellem det abstrakte og så det, man her i billedet godt kan se, hvad er, og som man gerne vil have til at ligne DET endnu mere. Måske det er det...

Mange hilsener

Thomas 

Seneste upload:


Asta p

2013-02-20 • 16:55Hej Thomas. Tja... hvad kan det dog være? Ligner lidt noget is. Måske noget is, som du kastede ned i noget vand? Spændende med lyset og nuancerne. Billedet klæder sig flot i S/H. God ramme. Billedet fortjener at blive klikket op, så man rigtig kan se det hele. Spændende digt og billede.

Hilsen

Asta p

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-20 • 17:20Kære Asta!

Dejligt, du kan lide lyset og nuancerne - og rammen!

Det er is! En isklump i et fad.

Mange tak for din kommentar!

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


Birgitte Holten

2013-02-21 • 21:24Så fine toner og på kanten til det abstakte. Billede og ord (og de kravler som vanligt ind under huden) fungerer fint sammen. Ligger mig lidt op af Mettes ord og tænker dermed også en kvadrat, måske.

Hilsen

Birgitte

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-22 • 10:27Kære Birgitte!

Hvor dejligt at få en kommentar fra dig!

Formatet... Du henviser til det af mig (og dig?) elskede kvadratiske format. Og jeg lavede dette i en kvadratisk version også, men det gik ud over buerne i venstre side, som jeg ville have med, og der var ikke mere at give af for oven eller for neden.
Egentlig holder jeg også meget af det valgte format, som jeg har benyttet i en del af mine fotos.

Glæder mig over din dejlige kommentar til billede og ordder fungerer fint sammen. 

Mange hilsener

Thomas

Seneste upload:


jens ole

2013-02-23 • 22:21Hej Thomas. Et dejligt digt om hverdag, som jeg syntes, bliver fint understreget af isklumpen i regnmåleren. Dit digt og billede er en flot salut til vinteren som går på hæld. Mvh. Jens Ole

Seneste upload:


Thomas J. Wiltrup

2013-02-24 • 00:21Kære Jens Ole!

Din bemærkning om vinteren, der "går på hæld" synes jeg, er vældig dejlig! Og resten af kommentaren med, så jeg takker varmt for den! Glæder mig, du kan lide mit opload!

Hilsen

Thomas

Seneste upload:


 

    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     287 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION