FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

HDR - fra begyndelsen

Af John Nyberg
Dato: 11/01

Landsdel: Sjælland
By: Frederiksberg
Postnr.: 2000


Du har sikkert set en del HDR – nogle meget kraftfulde og farverige, andre diskrete og nærmest tegneserieagtige. Men HDR byder også på dem, som søger at komme meget tæt på virkeligheden.

HDR er en fototeknik, der har sine rødder i 3D-verdenen. HDR står for High Dynamic Range – og sigter på at løse det problem, at dit kamera kun kan ”gabe” over 8-9EV, mens din skærm kan gengive omkring 10EV, dine øjne se omkring 14EV og virkeligheden byder på omkring 17VE.

På kurset vil du få lejlighed til at blive klogere på teorien og teknikken bag HDR. Vi vil tale om flereksponeringer, enkelteksponeringer, om raw og tiff, om jpg og bitdybde. Men på et niveau, hvor vi alle er med. Desuden vil du høre om teknikker til at spotte det gode motiv ud med, og til at få det sikkert i kassen. Dvs. vi taler også om lukkertider, blændevalg, stativer, åndedræt og meget mere.

Når du så har styr på det indledende, går vi ud og skyder. Hvis vejret er godt, går vi udenfor. Måske til Frederiksberg Have eller om bag Frederiksberg Centeret. Hvis vejret er dårligt, bliver vi indenfor.

Derefter et oplæg om at samle et HDR. Du får flere eksempler. Softwaren der anvendes er Photomatix (hdrsoft.com); hvis du har eller kender til PS’s HDR-system, så vil du kunne genkende tingene alligevel. Du får også nogle fif til almindelig efterbehandling af både HDR og almindelige billeder. Udgangspunktet er Photofiltre (photofiltre.com), men igen vil du kunne genkende det meste i PS.

Efter teorien deles deltagerne om de medbragte bærbare computere – og der er lejlighed til at arbejde med nogle af dagens skud. Afslutningsvist vises og kommenteres nogle af billederne.

Pris og tilmelding:
Det koster kr. 200 at deltage. Beløbet skal indbetales senest 3 dage før start. Hvis du aflyser din deltagelse tidligere end 48 timer før start, så får du dine penge retur. Pengene går til lokale og til mig.

For at sikre god tid til alle, så begrænses deltagerantallet til 12 personer. Hvis der er under 6 deltagere, aflyses og du får dine penge tilbage.

Din tilmelding gælder, når jeg har registreret din betaling. Så det er ikke nok at tilmelde sig her på siden, du skal have betalt. Du skal overføre beløbet til konto: 0400 4012392325. Husk at skrive dit FotoStart-navn som afsender, ellers er det jo ikke sikkert, at jeg kan genkende dig.

Du kan med fordel læse om HDR på mine hjemmeside: www.hdrfoto.dk, hvor du kan finde vejledninger i udskriftsvenlig pdf-format.

Sted:
Frederiksberg Seminarium
Nyelandsvej 27
2000 Frederiksberg
(når du kommer, vil der være seddel på døren, så du kan se, hvor du skal hen)

Program:
12.00 Teori og fif om teknik og skydning
- Eksempler på HDR i masser af lys
- Teori & teknik
- Motiver og skydning – lidt fif & tricks

13.00 Skydning til HDR og smalltalk
15.00 Om HDR-bearbejdning og efterbehandling
- HDR-processen i Photomatrix
- Billedet: Bulldozer
- Billedet: Skuespilhuset
- Efterbehandling med Photofiltre
16.00 Arbejdstid, hvor man kan lave et eller to HDR
17.30 Tid til at vise og se nogle af dagens skud
17.50 Evaluering
18.00 Tak for i dag

Du skal medbringe:
- kamera (husk connector til pc)
- stativ

Du kan med fordel medbringe:
- bærbar med HDR-softwareTilmeldte brugere: 0 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: 12 stk.)

(Kommer: 0 stk.   //   Måske: 0 stk.)

 
Tilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger

Gentry.dk


    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     94 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION