FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

HDR - fra begyndelsen

Af John Nyberg
Dato: 15/02

Landsdel: Nordjylland
By: Frederikshavn
Postnr.: 9900


Søndag den 15. februar

-Kurset er fuldt booket-

Du har sikkert set en del HDR – nogle meget kraftfulde og farverige, andre diskrete og nærmest tegneserieagtige og andre igen meget tæt på virkeligheden.

HDR er en fototeknik, der har sine rødder i 3D-verdenen. HDR står for High Dynamic Range – og sigter på at løse det problem, at dit kamera kun kan ”gabe” over 8-9EV, mens din skærm kan gengive omkring 10EV, dine øjne se omkring 14EV. Du kan, med andre ord, komme til at se mere på dine billeder.

På kurset vil du få lejlighed til at blive klogere på teorien og teknikken bag HDR. Vi vil tale om flereksponeringer, enkelteksponeringer, om raw og tiff, om jpg og bitdybde. Men på et niveau, hvor vi alle er med. Desuden vil du høre om teknikker til at spotte det gode motiv ud med, og til at få det sikkert i kassen. Dvs. vi taler også om lukkertider, blændevalg, stativer, åndedræt og meget mere.

Når du så har styr på det indledende, så går vi ud og skyder. Hvis vejret er godt, går vi udenfor. Det kunne vældig godt være ned til vandet, men der er også fine bygninger i Frederikshavn. Hvis vejret er rigtig dårligt, bliver vi indenfor.

Derefter følger et oplæg om at samle dine billeder til HDR. Softwaren der anvendes er Photomatix (hdrsoft.com); hvis du har eller kender til PS’s HDR-system (CS), så vil du kunne genkende tingene alligevel. Du får også nogle fif til almindelig efterbehandling af både HDR og almindelige billeder. Udgangspunktet her er Photofiltre, men igen vil du kunne genkende det meste i PS.

Efter teorien deles deltagerne om de medbragte bærbare – og der er lejlighed til at arbejde med nogle af dagens skud. Afslutningsvist vises og kommenteres nogle af billederne.

Pris og tilmelding
Det koster kr. 250.- at deltage. Ja, prisen er højere end på Sjælland, men mine transportomkostninger er også meget anderledes. Beløbet skal indbetales senest 5 dage før start. Det er betalingsrækkefølgen, der er gældende for, om du kommer med eller ej. Hvis du aflyser din deltagelse tidligere end 3 dage før start, så får du dine penge retur. Pengene går til lokale og til mig.

For at sikre god tid til alle, så begrænses deltagerantallet til 12 personer. Hvis der er under 8 deltagere, så aflyses kurset og du får dine penge tilbage.

Din tilmelding gælder, når jeg har registreret din betaling. Så det er ikke nok at tilmelde sig her på siden, du skal have betalt. Du skal overføre beløbet til konto: 0400 4012392325. Husk at skrive dit fotostartnavn som afsender, så jeg kan genkende dig.

Du kan med fordel læse om HDR på mine hjemmeside: www.hdrfoto.dk, hvor du kan finde vejledninger i udskriftsvenlig pdf-format.

Sted:
Skolegade 8
9900 Frederikshavn
(når du kommer, vil der være seddel på døren, så du kan se, hvor du skal hen)

Program:
12.00 Teori og fif om teknik og skydning
- Eksempler på HDR i masser af lys
- Teori & teknik
- Motiver og skydning – lidt fif & tricks

13.00 Skydning til HDR og smalltalk

14.30 Om HDR-bearbejdning og efterbehandling
- HDR-processen i Photomatrix
- Bulldozer
- Skuespilhuset i København
- Efterbehandling med Photofiltre

16.00 Arbejdstid, hvor man kan lave et eller to HDR

17.30 Tid til at vise og se nogle af dagens skud

17.50 Evaluering

18.00 Tak for i dag

Du skal medbringe:
- Kamera (husk connector til pc)
- Stativ

Du kan med fordel medbringe:
- Bærbar med HDR-software


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kursusdeltagere udfylder et spørgeskema
og på www.hdrfoto.dk kan du se hvordan
andre kursister har vurderet mine kurser
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Betalt:

1) Kaj Pedersen
2) Hornshoej
3) Peter S
4) Anderstollestrup
5) Jørn
6) Rene Holm
7) Søren Bach Holm
8) Lars E
9) Sirloin
10) Jens B. Olsen
11) Hans Christian
12) Hans Christian II

-Kurset er fuldt booket-
Tilmeldte brugere: 8 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: 12 stk.)

(Kommer: 8 stk.   //   Måske: 0 stk.)

-slettet- (kommer)
  -slettet- (kommer)
-slettet- (kommer)
-slettet- (kommer)
  anderstollestrup (kommer)
-slettet- (kommer)
-slettet- (kommer)
-slettet- (kommer)
 

-slettet-
2008-12-23 • 20:29
Hej John - glæder mig meget til at deltage og sikke en KANON hjemmeside du har :o) Beløbet er indbetalt mvh Helle
-slettet-
2009-01-03 • 23:05
Skal desværre på Fotokursus med FOF i aalborg den 14-15 men skulle du en dag have lyst til at afholde noget i Aalborg vil jeg MEGET gerne skaffe lokaler
-slettet-
2009-02-02 • 19:10
Hej John, jeg er helt ny her på dette site men ellers en gammel fotorotte :-) jeg ser meget frem til kurset, hvor og hvordan betaler jeg dig?
John Nyberg
2009-02-03 • 00:36
Hej Lars - velkommen på sitet ;-) Du kan i turteksten herover læse, hvordan du betaler. Kort fortalt handler det om, at du indsætter pengene på min konto - og det er alt ;-)
-slettet-
2009-02-03 • 14:49
tak,ja det første man bliver blind på er jo øjnene:-)
-slettet-
2009-02-06 • 10:09
så er der betaling herfra....
John Nyberg
2009-02-14 • 10:46
Til deltagerne: Hvis du ikke ved, hvordan dit kamera sættes på AEB (Auto Exposure Bracketing), så medbring manualen til dit kamera, så finder vi ud af det sammen; for det er en rigtig handy funktion, som man kan gøre rigtig god brug af :-)
John Nyberg
2009-02-15 • 23:16
Tusinde tak for en fortræffelig dag i godt selskab og med en fantastisk location. Ærgerligt at solen ikke ville være med os. Nu er jeres evaluering af kurset lagt ind på www.hdrfoto.dk. Tusinde tak for jeres svar; jeg bruger dem.Tilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     217 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION