FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

Chernobyl

Af -slettet-
Dato: 05/07

Landsdel:
By:
Postnr.:
Kære ligesindede,

I skrivende stund sidder jeg og researcher lidt på området Chernobyl og Pripyat. Disse byer dannede, som de fleste af jer nok ved, rammer om en atomkraftværksulykke i 1986. Ulykken resulterede i en nedsmeltning af en af atomreaktorerne, hvilket udløste uanede mængder af radioaktive partikler i luften i området, og reelt set hele resten af Europa, dog i mindre mængder.

Dette lyder ikke som den perfekte indledning til overtalelse, men det danner baggrund for resten at mit indlæg.

Samtlige af Pripyats beboere blev evakueret i løbet af de næste fireogtyve timer, og derfor står byen forladt om tom nu. Byen er urørt i enogtyve år, i år. De fleste efterlod ALT. Personlige ejendele, tøj, møbler, elektronik, bøger, og deres dagligdag, ikke mindst. Det samme gælder for skolen, idrætsanlægget, kontorbygninger og skolen. ALT er stort set som den skæbnesvangre dag for over tyve år siden.

Det jeg helt konkret vil frem til er, at jeg overvejer at tage dertil for at få en unik mulighed for at fotografere, og forevige den spøgelsesbyagtige stemning der nu huserer i området.

Et ukrainsk turistbureau arrangerer turer til stedet, med guides og måleudstyr. Jeg er udmærket klar over at der er visse risici forbundet med denne tur, men med de etablerede sikkerhedsforanstaltninger burde man være somewhat sikret.

Jeg er interesseret i at høre om, der er nogle af jer der kunne være interesserede i at deltage i turen. En guided tour koster mellem $460 og $500 hvis gruppen er på mellem 1 og 7 personer. Flyveturen fra Århus lufthavn til Kiev koster cirka 3300 kroner hvis man går ud fra SAS' prisberegner, men kan selvfølgelig variere alt efter hvornår man rejser. Et fornuftigt hotel Kiev forventes ikke at koste det vilde.

I første gang lufter jeg ideen for at se om det har interesse for nogen, og senere hen vil jeg poste løbende informationer.

I øjeblikket sidder jeg og kigger lidt på inspiration, de forskellige seværdigheder i byerne, og diverse forklaringer om strålingsfarer og lignende.

Jeg håber at høre hvad folk siger til ideen. Jeg frabeder mig kommentarer om hvor farlig stråling kan være, for det er jeg allerede fint opmærksom på. Ligeledes frabeder jeg mig diverse ligegyldige og negative holdninger og kommentarer. Jeg skriver dette for at give mine ligesindede en mulighed for at se noget de aldrig vil glemme.

Mange venlige hilsner,

Bjarke Røschmann


Herunder finder I et par nyttige links (hovedsagligt på engelsk), men husk på at Google er jeres ven.


http://www.mibs.kiev.ua/WelcomeToUkraine/chernobyl

http://englishrussia.com/?p=293

http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl

http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disasterTilmeldte brugere: 1 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: 7 stk.)

(Kommer: 1 stk.   //   Måske: 0 stk.)

Noisy_cricket (kommer)
 

-slettet-
2009-02-15 • 17:55
-slettet-
2009-02-19 • 03:57
Det lyder da som en kanon oplevelse. Vil helt sikkert holde mig opdateret. Momondo viser tur/retur billetter til omkring 277 USD, med Air baltic. Så hvis man er nogenlunde hurtig ude, så kan det også gøres billigt.
Tipman
2009-02-24 • 12:27
Det lyder spændende, husk nu at tage dragter på som beskytter mod stråling. Den er der jo nok stadig.
-slettet-
2009-03-03 • 10:35
Tipman: Tusind tak for tippet. Jeg kan garantere dig at jeg nok skal passe på mig selv. Theis: Ja, jeg synes selv det er en pisse spændende idé, og det skal nok blive til en lige så spændende tur. Der er faktisk blevet oprettet en "støttegruppe" på Facebook for turen, og der er I alle velkomne til at joine og kigge med, hvis det er muligt: Linket står herunder: http://www.facebook.com/group.php?gid=53880668567 Mvh, Bjarke
Noisy_cricket
2009-03-03 • 22:47
jeg har selv tænkt på at tage denne tur - så jeg vil gerne med :)
-slettet-
2009-03-04 • 11:10
Noisy Cricket: Mener du det helt seriøst? Det ville være gyldent. Kontakt mig endelig via enten: MSN på Bjarkeroschmann@hotmail.com E-mail på Bjarkeroschmann@gmail.com Tlf/SMS på 31775126 Eller på Facebook, hvor jeg hedder Bjarke Røschmann Mvh, Bjarke P.S. Det gælder selvfølgelig også dig, Theis, og alle andre der skulle være interesserede.
NygaardRanders
2009-03-12 • 09:59
Det lyder som en sindsygt spændene tur! Jeg tror dog at min kæreste ville foretrække at vi tog på charter, fremfor at jeg knaldede rejsepenge af på at besøge en forladt radioaktiv by i Rusland:) Men glæder mig meget til at se jeres billeder derfra og høre lidt fortællinger! Hvor farligt er det at færdes dernede nu?
-slettet-
2009-03-17 • 22:06
Fantastisk idé. Jeg læste for et lille års tid om en fotojournalist der gjorde det samme. Hans billeder var fantastiske.... kan desværre ikke lige på stående fod huske hans navn...:( Men jeg har selv lige siden selv haft en lyst til at tage afsted. Desværre må jeg vidst sande at pengene ikke er til det lige pt. og jeg ville personligt foretrække at vente til jeg er blevet en bedre fotograf:) Men jeg ser frem til at følge turen via facebook!:)
avril_hansen
2009-03-25 • 09:28
Hmm... økonomien må sætte en grænse, men det er KLART en tur jeg gerne ville med på!
jeskris
2009-03-26 • 11:22
Skulderklap for en helt fabelagtig ide. Jeg kunne selv vældig godt tænke mig at komme med, men som NygaardRanders også skriver, så ville kæresten nok være ked af at bytte sommerferien sydpå ud med en tur til Pripyat. Jeg har set sites rundt om på nettet med folk der har været derovre og de er nogle helt fantastiske billeder der kom ud af det. Strålingsfaren siger de heller ikke man skal være så nervøs for. Man skal bare lade være med at træde på/røre ved mosset der stadig skulle være bestrålet.
-slettet-
2009-03-31 • 19:24
Det lyder satme som en fed idé!!! Hvis bare pengene var der så var jeg sgu på!
mogensjaeger
2009-04-14 • 15:09
Ikke fordi jeg skal med, eller har læst særligt meget om det, men faldt over dette link, og kom i tanke om, at jeg havde set Jeres turforslag (?) http://www.grcade.com/viewtopic.php?t=2217
-slettet-
2009-04-17 • 22:47
Spændende og stærk serie, Mogens Vh Poul
-slettet-
2009-04-24 • 00:30
Her er en guided tur derind til http://www.tourchernobyl.com/
-slettet-
2009-04-29 • 11:34
Det er med bedrøvelse i stemmen at jeg må informere jer alle om at jeg ikke selv får mulighed for at tage med. Efter en længere snak med familien, på kryds og tværs, er det blevet gjort klart at jeg ikke får familiens velsignelse i forbindelse med turen. På trods af diverse guidelines og forsikringer om at det reelt er sikkert nok at begive sig til området, føler familien ikke at det er forsvarligt. Her kunne jeg nemt være ligeglad med hvad familien mener, og hvordan deres bekymringer ville påvirke vores forhold, men det kan jeg desværre ikke helt. I andre er selvfølgelig mere end velkomne til at bruge diverse links og selve ideen, men jeg er ikke selv i stand til at tage med. Jeg havde ellers set ultrameget frem til turen, men i denne omgang må jeg desværre selv trække ud. Beklagelige hilsner, Bjarke Røschmann P.S. Tak for opbakningen og diverse links.
steenflemming
2009-05-06 • 17:18
Det var da en skam Bjarke Røschmann. Jeg tror ikke der er mere sikkerhedsrisiko ved denne tur som så mange andre ture rundt i vores turbulente verden. Men du må jo tage hensyn til din familie. Er der nogen som eventuelt vil tage over. Jeg vil gotd indgå i et samarbejde om administration af turen. venligst
limenaj
2009-05-20 • 07:55
Her er lidt fra turen http://www.abandon.dk/2009/05/tjermobyl-tourchernobylcom.html http://www.abandon.dk/2009/05/prypiat-ukraine-forladt-by.html
-slettet-
2009-05-22 • 09:16
Hej, Jeg har i forbindelse med et produktionsselskab lavet en masse reseach omkring det at tage til Tjernobyl. Vi har kontaktet en masse myndigheder og fået en masse svar fra kvalifiserede. IAEA (International Atomic Energy Agency) svarede i en mail, at det at opholde sig i Tjernobyl svarede til en omgang røngten på hospitalet. Angående udstyr, så var der heller ikke nævneværdige bemærkninger til det. Udenrigsministeriet svarede at man skulle læse deres anbefalinger om at rejse til Rusland, hvilket selvfølgelig er useriøst, da Tjernobyl ligger i Ukraine. De havde ingen advarsler om at tage til Ukraine hvad Tjernobyl angår. IAEA skriver at man ikke må spise afgrøder der vokser i området (Tjernobyl er et meget frodigt område med bl.a mange æbletræer og et rigt dyreliv som f.eks vildsvin, ulve osv, der kan klare ca 300.000 (mener jeg at kunne huske) gange mere stråling end mennesker.. Hvorfor evolutionen syntes det er smart ved jeg ikke :S). Det var nogenlunde det jeg har samlet af viden om Tjernobyl og "faren" ved at bevæge sig rundt i området. Angående Ukraine, så er det et fedt land at tage billeder i! Jeg har været i Lviv (Lbib, Lwow, kært barn har mange navne..) og hele området i og omkring er klart at anbefale. Husk, hvis du/I kører til Ukraine at få et Greencard til bilen. Dette kan også erhverves ved den Ukrainske grænse meeeeeeeeeen det kræver udholdenhed da dette er meget besværgeligt! (ja jeg har prøvet det :D). Håber at dette er noget I kan bruge. VH
-slettet-
2009-05-25 • 16:53
hey Roschmann jeg vil også rigtig gerne med, smider lige en PB med mail... mega godt initiativ mvh
bbcdk
2009-06-04 • 10:52
http://www.abandonforum.dk/viewtopic.php?f=20&t=1088
-slettet-
2009-06-27 • 16:05
Jeg har lige siddet og kigget på alle billederne. Og må sige at det både er spændende og flotte billeder i har taget :o)) Interessant at se hvordan det ser ud i dag, også fordi jeg stadig tydeligt kan huske den skæbnesvanger dag og tid... mvh Jeannie.
-slettet-
2009-07-05 • 15:04
Damn jeg gad godt komme der hen engang, har altid syntes det var spændende, tror også nærmest jeg har set alle billeder fra ture der fra. Tror dog desværre ikke det bliver inden for de næste par år.. EDIT: Kan anbefale den her: http://www.kiddofspeed.com/chapter1.html i bunden kan man gå videre til chapter 2,3 osv. rigtig spændende læsning
-slettet-
2009-07-15 • 10:38
Dejlige billeder, ser ud til i har haft en god tur, glæder mig helt til at jeg skal derover her om 14 dage, ser ud til der er mange gode muligheder. mvh LarsTilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     194 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION