FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

HDR - fra begyndelsen, betalingskursus

Af John Nyberg
Dato: 24/05

Landsdel: København
By: Frederiksberg
Postnr.: 2000


Du har sikkert set en del HDR – nogle meget kraftfulde og farverige, andre diskrete og nærmest tegneserieagtige og andre igen meget tæt på virkeligheden.

HDR står for High Dynamic Range – og sigter på at løse det problem, at dit kamera kun kan ”gabe” over 8-9EV, mens din skærm kan gengive omkring 10EV, dine øjne se omkring 14EV. Du kan, med andre ord, komme til at se flere detaljer i højlyset og i de mørke områder af dine billeder end normalt.

På kurset vil du få lejlighed til at blive klogere på teorien og teknikken bag HDR. Vi vil tale om flereksponeringer, enkelt-eksponeringer, om raw og tiff, om jpg og bitdybde. Men på et niveau, hvor vi alle er med.

Desuden vil du høre om teknikker til at spotte det gode motiv ud med, og til at få det sikkert i kassen. Dvs. vi taler også om komposition, lukkertider, blændevalg, stativer, åndedræt og meget mere. Men du skal være opmærksom på, at det ikke er et begynderkursus i fotografering, så du skal kunne lidt omkring dit kamera, når du kommer.

Når du så har styr på det indledende, så går vi ud og skyder. Hvis vejret er godt, går vi udenfor. Måske til Frederiksberg Have eller om bag Frederiksberg Centeret. Hvis vejret er dårligt, bliver vi indenfor.

Derefter følger et oplæg om at samle dine billeder til HDR. Softwaren der anvendes er Photomatix (hdrsoft.com); hvis du har eller kender til Elements’ HDR-system, så vil du kunne genkende tingene alligevel. Du får også nogle fif til almindelig efterbehandling af både HDR og almindelige billeder. Udgangspunktet her er Photofiltre, men igen vil du kunne genkende det meste i PS.

Efter teorien deles deltagerne om de medbragte bærbare – og der er lejlighed til at arbejde med nogle af dagens skud. Afslutningsvist vises og kommenteres nogle af billederne.

Hvis du ikke har styr på, hvordan du får dit kamera til at skyde i Auto Exposure Bracketing (AEB), så medbring din manual til kameraet, så ser vi på det sammen.

Pris og tilmelding
Det koster kr. 200 at deltage. Beløbet skal indbetales senest 4 dage før start. Hvis du aflyser din deltagelse tidligere end 48 timer før start, så får du dine penge retur. Pengene går til lokale og til mig.

For at sikre god tid til alle, så begrænses deltagerantallet til 12 personer. Hvis der er under 5 deltagere, så aflyses kurset og du får dine penge tilbage.

HUSK!
Din tilmelding gælder kun, når jeg har registreret din betaling. Så det er ikke nok at tilmelde sig her på siden, du skal have betalt. Du skal overføre beløbet til konto: 0400 4012392325. VIGTIGT: Husk at skrive dit fotostartnavn som afsender, så jeg kan genkende dig.

Du kan med fordel læse om HDR på mine hjemmeside: www.hdrfoto.dk, hvor du kan finde vejledninger i udskriftsvenlig pdf-format.

Sted:
Frederiksberg Seminarium
Nyelandsvej 27
2000 Frederiksberg
(når du kommer, vil der være seddel på døren, så du kan se, hvor du skal hen)

Program:
12.00
Præsentation af deltagerne
Teori og fif om teknik og skydning
- Eksempler på HDR i masser af lys
- Teori & teknik
- Motiver og skydning – lidt fif & tricks

13.00
Skydning til HDR og smalltalk

14.30
Om HDR-bearbejdning og efterbehandling
- HDR-processen i Photomatrix
- To-tre eksempler vises
- Efterbehandling med Photofiltre

16.00
Arbejdstid, hvor man kan lave et eller to HDR

17.30
Tid til at vise og se nogle af dagens skud

17.50
Evaluering

18.00
Tak for i dag

Du skal medbringe:
- Kamera (husk connector til pc)
- Stativ

Du kan med fordel medbringe:
- Bærbar med HDR-software

På min hjemmeside www.hdrfoto.dk finder du guides til HDR og du kan du læse, hvad andre kursister mener om kurset.

Betalt:

1) Mogens
2) Jørgen
3) JanTilmeldte brugere: 2 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: 12 stk.)

(Kommer: 2 stk.   //   Måske: 0 stk.)

-slettet- (kommer)
-slettet- (kommer)
 

stokholm
2009-05-19 • 14:26
Hej John, Hvordan går det med tilmeldingen? og holder du kurset?
John Nyberg
2009-05-19 • 23:06
Hej Stockholm - Ja, jeg har besluttet mig for at afholde kurset; der er pt tre, som har betalt - så der er god plads :-)
-slettet-
2009-05-20 • 22:43
Hej Jeg har læst beskrivelsen af dit kursus, og det tiltaler mig, men jeg kan desvære ikke på søndag, jeg vil høre og du helt har midstet modet med 2 tilmeldte ind til videre, jeg kunne godt ønske mig du holdt kurset til efteråret.
John Nyberg
2009-05-21 • 00:51
hej abls Nej, jeg har slet ikke mistet modet; og jeg kan sagtens forestille mig at afholde kurser i efteråret også. Der er ikke to tilmeldte. Der er tre, som har betalt :-)
-slettet-
2009-05-22 • 18:23
Hej John Tak for svaret, det lyder rigtig godt at du har mod på det, da jeg har mod på at deltage:)..da jeg er usikker på min deltagelse søndag, hvis det af uforklarlige årsager bliver akutuelt at komme i sidste sekund, hvordan kan jeg da komme i kontakt med dig?
John Nyberg
2009-05-23 • 03:13
du kan ringe til mig på 20892628
stokholm
2009-05-23 • 22:17
Hej John, undskyld jeg kommer rendende i sidste sekund, men jeg vil meget gerne være med i morgen! Havde lidt andre planer, som lige skulle omlægges. Er det ok at medbringe penge i morgen? Hvis du ikke ser dette inden kl.9 i morgen tidlig - så giver jeg dig et ring! -Dan Stokholm
John Nyberg
2009-05-24 • 11:03
Stockholm - Nu har vi talt telefonen - vi ses JA, kurset afholdes, som jeg skrev den den 19/5 - og vi begynder om lidt over en time. Der er stadig plads, hvis der er flere, som vil med.Tilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     261 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION