FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

HDR fra begyndelsen - betalingskursus

Af John Nyberg
Dato: 07/02

Landsdel: Jylland
By: Vejen
Postnr.: 6600


___________________________
UPDATE:
___________________________

OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS

NYT KURSUSSTED, SE I TEKSTEN

OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS
___________________________

Betalt:
1) Niels Bach
2) Jesper B

_____________________


Du har sikkert set en del HDR – nogle meget kraftfulde og farverige, andre diskrete og nærmest tegneserieagtige og andre igen meget tæt på virkeligheden.

HDR er en fototeknik, der har sine rødder i 3D-verdenen. HDR står for High Dynamic Range – og sigter på at løse det problem, at dit kamera kun kan ”gabe” over 8-9EV imens dine øjne ser omkring 14EV. Du kan, med andre ord, komme til at se mere på dine billeder.

På kurset vil du få lejlighed til at blive klogere på teorien og teknikken bag HDR. Vi vil tale om flereksponeringer, enkelteksponeringer, om raw og tiff, om jpg og bitdybde. Men på et niveau, hvor vi alle er med. Desuden vil du høre om teknikker til at spotte det gode motiv ud med, og til at få det sikkert i kassen. Dvs. vi taler også om lukkertider, blændevalg, stativer, åndedræt og meget mere.

Når du så har styr på det indledende, så skyder vi nogle "rå-billeder" til senere brug. Hvis vejret er godt, går vi udenfor, hvis det er skidt, bliver vi inden for.

Når vi er tilbage, får du et oplæg om at samle dine billeder til HDR. Dvs. vi taler om merging og om tonemapping. Og vi gennemgår alle knapperne. Softwaren der anvendes er Photomatix (hdrsoft.com); hvis du har eller kender til PS’s HDR-system, så vil du kunne genkende tingene alligevel. Du får også nogle fif til almindelig efterbehandling af både HDR og almindelige billeder. Udgangspunktet her er Photofiltre Studio, men igen vil du kunne genkende det meste i PS.

Efter teorien deles deltagerne om de medbragte bærbare – og der er lejlighed til at arbejde med dagens skud. Afslutningsvis vises og kommenteres nogle af billederne – og dagen evalueres.

Pris og tilmelding
Dette kursus arrangeres i samarbejde med lokale fotoklubber i Vejen-området og de har allerede tilmeldt sig. Derfor udbydes kun 10 af de 20 pladser.

Det koster kr. 250.- at deltage. Beløbet skal indbetales senest 3 dage før start. Hvis du aflyser din deltagelse tidligere end 48 timer før start, så får du dine penge retur. Pengene går til mig.

Det kommer maksimalt til at være 20 på kurset.

Din tilmelding gælder, når jeg har registreret din betaling. Så det er ikke nok at tilmelde sig her på siden, du skal have betalt. Du skal overføre beløbet til konto: 0400 4012392325. Husk at skrive dit fotostartnavn som afsender, så jeg kan genkende dig.

DU ER ALTSÅ FØRST TILMELDT, NÅR DU HAR BETALT! – at have klikket på ”kommer” er ikke en booking.

Du kan med fordel læse om HDR på mine hjemmeside: www.hdrfoto.dk, hvor du kan finde vejledninger i udskriftsvenlig pdf-format.

Tid og Sted:
Den 7. Februar 2010, klokken 10.00-16.00

Grønvang Skolen Lokale nr. 312 det er i bygning 3.

(Kørelsvejledning fra motorvejen: Tag afkørsel 68 Vejen og drej til venstre følg 191/403 til anden rundkørsel, hvor der drejes af ved 2. afkørsel ad Boulevarden. Følg vejen forbi Idrætscentret og drej af 1. vej til venstre ad Askovvej og igen 1. vej til venstre efter kongreshotellet ad Jacob Gades Alle og følg vejen ligeud til Grønvang skolen).

Program:
10.00
Præsentation af deltagerne
Teori og fif om teknik og skydning
- Eksempler på HDR i masser af lys
- Teori & teknik
- Motiver og skydning – lidt fif & tricks

11.30
Skydning til HDR og smalltalk (samt spisning)

13.30
Om HDR-bearbejdning og efterbehandling
- HDR-processen i Photomatrix
- To-tre eksempler vises
- Efterbehandling med Photofiltre

14.30
Arbejdstid, hvor man kan lave et eller to HDR

15.30
Tid til at vise og se nogle af dagens skud

15.50
Evaluering

16.00
Tak for i dag

Du skal medbringe:
- Kamera (husk connector til pc)
- Stativ

Du kan med fordel medbringe:
- Bærbar med HDR-software

Tilmeldte brugere: 0 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: 10 stk.)

(Kommer: 0 stk.   //   Måske: 0 stk.)

 

-slettet-
2010-01-17 • 21:27
aften john ser at du afholder hdr kursus i jylland, men da jeg bor på sjælland og desværre gik glip af det sidste kursus, vil jeg egentligt høre om vi kan se frem til yderligere kurser på øen eller om man skal starte bilen og køre en tur til jylland. Hilsen Westermann
John Nyberg
2010-01-17 • 21:56
Hej Westermann. Jeps, næsten kursus er i Jylland. Men der kommer flere kurser på Sjælland - det er sikkert. Jeg har ikke planlagt dem endnu, men jeg melder herinde, så snart jeg er klar :-)
-slettet-
2010-01-22 • 08:22
jeg er på når du kommer til øen
John Nyberg
2010-01-22 • 10:01
Herligt; der kommer kurser herhjemme på sjælland
John Nyberg
2010-02-07 • 00:13
.... jeg har ikke tlf.nr. til folkene i Vejen. Hvis en af jer ser dette, så notér venligst mit mobilnummer 2089 2628; så I kan få fat på mig, hvis der nu skulle ske noget - ikke at det forventes, men det er jo rart at kunne nå hinanden :-) Jeg glæder mig.
John Nyberg
2010-02-07 • 21:05
Tusinde tak for i dag. Jeg nød det meget. Jeres evalueringsskemaer er nu talt op og lagt ind på www.hdrfoto.dk. Tak for ordene; jeg tager dem med i fremtidige kurser.Tilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     113 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION