FotoStart forside
Annullér [x]





Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

Lejrefotomaraton med 33.000 kr i præmie puljen

Af -slettet-




Dato: 17/04

Landsdel: sjælland
By: hvalsø
Postnr.: 4330


Lejre Fotomaraton 2010 – årgang 4

For fjerde år i træk afholder Lejre Fotoklub sit årlige fotomaraton. I år går starten lørdag den 17. april, og der er mange gode grund til at gribe kameraet og deltage, herunder en samlet præmiepulje på godt 33.000 kroner.

Lejre Fotomaraton, der finder sted i dagene den 17. og 18. april, indeholder også i år tre kategorier, man kan konkurrere i. Fotomaratonet, der afholdes i forbindelse med Lejre Kulturdage, har hvert år brugt kulturdagenes årstema som en af de tre kategorier. Det har man droppet i år og fokuserer i stedet på Lejre-områdets natur og områdets den historiske betydning.
En af kategorierne kaldes ”Kongernes Lejre”, og dette er direkte inspireret af Lejres historiske rolle langt tilbage i Danmarkshistorien, en rolle der med de seneste udgravninger ved Gl. Lejre er blevet forstærket ganske meget.
En anden kategori er ”Det gode liv”. Alle har sin egen opfattelse af, hvordan det gode liv skal leves, og hvad det indeholder. Den tredje og sidste kategori kaldes ”Råt for usødet”, og her lægger man op til klare og kontante billeder uden redigering. Justering af lys og kontrast accepteres som den eneste redigering af billederne. Et fælles krav til alle billeder – uanset kategori – er, at de skal være taget i Lejre Kommunes geografiske område.
Lejre Fotoklub, der står bag Lejre Fotomaraton, har haft travlt. Så travlt, at man har i år fået samlet en præmiepulje på godt 33.000 kroner.
- Sidste år var præmiepuljen på cirka 25.000 kroner, og det var helt forrygende. I år er vi så nået helt op på 33.000 kroner, og det er langt mere end, vi nogensinde havde håbet på. Det er faktisk lidt uvirkeligt, fortæller næstformanden, Palle Bruselius, der er ansvarlig for Lejre Fotomaraton.
Alle kan deltage i Lejre Fotomaraton. Arrangørerne forventer da også deltagelse fra mange andre fotoklubber på Sjælland og fra København.
- Det er en konkurrence for alle – ikke kun for foto-nørder. Om man har et lille kompaktkamera eller et stort dyrt spejlreflekskamera er fuldstændigt underordnet. Det vigtigste i dette fotomaraton er at finde motiverne, siger Palle.
Når billederne er afleveret søndag den 18. april mellem kl. 18.00 og 20.00, bliver de hængt op på Lejre Museum, der for fjerde år i træk lægger vægge til en udstilling af deltagernes billeder.
Alle billeder skal afleveres som papirbilleder i maksimalt A4-størrelse. Kan man ikke selv printe billederne, kan man mod et mindre gebyr få printet billederne af fotoklubben.
Selv kåringen af vinderne i de tre kategorier sker lørdag den 1. maj kl. 14.00 på Lejre Museum.
Lige som de andre år har man valgt tre dommere til at stemme på deres favoritter. I år er der tale om en museumsinspektør, en professionel fotograf og en filminstruktør.
Hele programmet, reglerne for maratonet og så videre kan findes på klubbens hjemmeside:
www. lejrefotoklub.dk.



Sponsorliste:
PhaseOne
Olympus
Epson
Forlaget Libris
Sony
Fovitech
Foto-PR v. Poul Rald
Lejre Museum
Spar i Lejre
Herslev Bryghus
Fotobladet Zoom
Fotobladet Digital Foto
Midtsjællands Folkeblad




Tilmeldte brugere: 1 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: Ingen begrænsning)

(Kommer: 1 stk.   //   Måske: 0 stk.)

Don_K (kommer)
 




Tilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger

Gentry.dk


    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     251 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION