FotoStart forside
Annullér [x]

Bliv medlem    Log på    Upload   
Forside     Forum     Galleri     Guider     Køb/salg     Fototure
« Oversigt


VISER FOTOTUREN:

Fuglefotografering - en introduktion

Af Anders Niel
Dato: 31/01

Landsdel: Nordjylland
By: Farsø
Postnr.: 9640


Jeg tilbyder en introduktion til fuglefotografering for alle, der har lyst til at forbedre deres evner inden for denne genre eller blot har lyst til at prøve kræfter med fuglene. Vi bruger ca. 3 timer på at fotografere fugle og diskutere teknikkerne bag fuglefotografering. Det er intet krav, at du har erfaring med at fotografere fugle. Hvis du allerede har erfaring med at fotografere fugle men synes, at dine billeder lige mangler det sidste, vil dette også være en god mulighed for at få det sidste på plads.

Jeg anbefaler, at du bruger et spejlreflekskamera med et teleobjektiv på mindst 300mm og helst også et stativ – kompaktkameraer med tilsvarende tele, kan dog også bruges. Det vil være en fordel, at du bruger dit eget udstyr, da du så ikke skal bruge tid på at lære nyt udstyr at kende, men har du ikke en tele, der er kraftig nok, eller mangler du andet udstyr, finder vi en løsning.

Der er ikke tale om et traditionelt ”foredragskursus”, da fokus er på, at du kommer til at fotografere fugle og øve din teknik i praksis i stedet for blot at diskutere teknikkerne. Som udgangspunkt vil der dog også være en kort introduktion omkring den mest basale teknik inden for fuglefotografering som eksponering, valg af fokuspunkter, adfærd i skjul og komposition, så du ikke er på helt bar bund, inden du skal prøve kræfter med fuglene. Herefter vil vi begive os ud i et skjul, der er opstillet ved siden af en fodringsplads med en opstilling, hvorpå fuglene kan fotograferes. I skjulet vil jeg give konstruktiv kritik og forslag til forbedringer på de fotos, der bliver taget her, så du løbende kan forbedre dine billeder.

Der er kun plads til en enkelt deltager ad gangen, da vi skal sidde i det samme fotoskjul, så der er tale om eneundervisning, hvilket også bør sikre et større udbytte, da der udelukkende bliver fokuseret på dine behov. Da der kun er en deltager ad gangen, aftaler vi datoen indbyrdes. Som udgangspunkt vil der være mulighed for at få denne introduktion til fuglefotografering resten af december og i januar, men hvis der er stor interesse, kan perioden forlænges.

Prisen for 3 timers undervisning er 300 kr. ved brug af eget fotoudstyr og det foregår i Farsø i Vesthimmerland (Nordjylland).

Jeg kontaktes bedst på min email andersnielsen1@gmail.com eller ved at sende en besked via fotostart. Tøv ikke med at stille spørgsmål, hvis der er noget omkring introduktionen, du ønsker at få svar på.

Fuglenes aktivitet afhænger af vind og vejr og det er således ikke muligt at sige, hvilke arter du vil få på kortet, men det er ikke urealistisk at fotografere 5-7 forskellige arter på et par timer, og dompappen er næsten 100 % sikker, som forholdene har været hidtil. Har du specielle ønsker omkring, hvilke fugle du ønsker at fotografere fra nedenstående liste, kan jeg vejlede omkring, hvordan mulighederne for at få billeder af disse optimeres.

Eksempler på billeder, jeg har taget fra dette skjul eller ved tidligere tilsvarende opstillinger, kan ses under min profil eller på www.pbase.com/a_nielsen f.eks.:

http://www.pbase.com/a_nielsen/image/129917409 (Skovspurv)
http://www.pbase.com/a_nielsen/image/128832650 (Musvit)
http://www.pbase.com/a_nielsen/image/131111215 (Rødhals)
http://www.pbase.com/a_nielsen/image/127024463 (Skovskade)
og
http://www.pbase.com/a_nielsen/image/92982605 (Stor flagspætte)

Fuglene der optræder på foderpladsen dagligt er:
Dompap (både han og hun), Skovskade, Rødhals, Spætmejse, Bogfinke (både han og hun), Fasan, Sumpmejse, Blåmejse, Musvit, Grønirisk, Solsort

Fugle der optræder næsten dagligt er:
Stor flagspætte (hun), Skovspurv, Kvækerfinke

Sjældne fugle:
Sortmejse, Kernebider, Jernspurv

Spurvehøg og ringdue er set i nærheden af opstillingen, men jeg forventer ikke, at det vil være muligt at få foto af disse.Tilmeldte brugere: 0 brugere ialt (Max. tilladte tilmeldinger: Ingen begrænsning)

(Kommer: 0 stk.   //   Måske: 0 stk.)

 
Tilføj kommentar / kritik


Kun registrerede medlemmer kan skrive til en fototur.

Opret bruger    Støt FotoStart (donation)
© 2006-2020 www.FotoStart.dk     |     v7.1.1     |     af Jakob Dam Knudsen     |     237 brugere online     |     REGELSÆT & HJÆLP     |     DONATION